Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich !
DZIŚ zakupiłem swoja pierwszą lustrzankę- Sony 100 Jutro ma do mnie przyjść kurierem. Niestety w zestawie nie ma karty pamięci i właśnie dlatego chcę się Was poradzić.. Jakie karty pamięci pasują do Sony alfa 100 oprócz CF? Sam posiadam w domu kartę Memory stick duo i zastanawiam się czy będę mógł ją wykorzystać w tym aparacie? Znalazłem na stronie opisującej tę lustrzankę, że obsługuje ona takie formaty :"karty pamięci- Compact Flash (Typ I i II) i Microdrive, Memory Stick Duo " Ale jak jest w praktyce? DZIĘKUJĘ z góry wszystkim za pomoc
do A100 włożysz tylko Compact Flash (CF), więc jeśli aparat leci do Ciebie to radzę się pośpieszyć z zakupem karty. Najlepiej u jakiegoś sprawdzonego dystrybutora (dużo jest podróbek na allegro itd.). Polecam karty CF SONY, SanDisk, Lexar.
Możesz oczywiście korzystać ze swojej memmory stcik, po zakupie specjalnej przejściówki (MS=>CF), ale strasznie transfer zwalnia.
cholera- to Ci dopiero peszek 😕 zatem muszę jutro lecieć po jakąś kartę CF. Ok a powiedz mi czy SA100 posiada jakąś pamięć wbudowaną? Czy można wykonać jakiekolwiek zdjęcie bez włożenia karty pamięci?
ps. wybaczcie pewnie za dość idiotyczne pytania, ale jestem totalnym laikiem jeśli chodzi o ten temat
puzzzel napisał(a):
- to Ci dopiero peszek 😕 zatem muszę jutro lecieć po jakąś kartę CF. Ok a powiedz mi czy SA100 posiada jakąś pamięć wbudowaną? Czy można wykonać jakiekolwiek zdjęcie bez włożenia karty pamięci?
ps. wybaczcie pewnie za dość idiotyczne pytania, ale jestem totalnym laikiem jeśli chodzi o ten temat
puzzzel napisał(a):
- to Ci dopiero peszek 😕 zatem muszę jutro lecieć po jakąś kartę CF. Ok a powiedz mi czy SA100 posiada jakąś pamięć wbudowaną? Czy można wykonać jakiekolwiek zdjęcie bez włożenia karty pamięci?
Rozumiem nie pozostaje nic innego zatem jak szukać karty i to w tempie ekspresowym, bo ciężko będzie mieć aparat w domu i patrzeć jedynie na niego ze względu na jej brak Dziękuję wszystkim za pomoc i odpowiedzi
puzzzel napisał(a):
Rozumiem nie pozostaje nic innego zatem jak szukać karty i to w tempie ekspresowym, bo ciężko będzie mieć aparat w domu i patrzeć jedynie na niego ze względu na jej brak Dziękuję wszystkim za pomoc i odpowiedzi
He he u mnie powinno być jeszcze podobnie, bo z rana się wybiorę do Media gdzie zakupię jakąś kartę. Także powinna być ta sama sytuacja- karta będzie czekać na aparat Znalazłem kartę "Sandisk CF 4Gb Ultra" mam nadzieję , że będzie OK.