Podziel się wrażeniami!
BARDZO CHCE KUPIĆ ALFE 300 ALE SŁYSZAŁEM ŻE ONA MA PROBREMY W SOFCIE I NIE ŁAPIE DOBRZE OSTROŚCI NA ZDJĘCIACH
Hmmm na auto mi sie osobiście to zdarzało, ale przy ustawieniach manualnych nie miałem z ostrością większych problemów... Może niech ktoś się wypowie bardziej doświadczony... Ja jedynie doszedłem do wniosku jeśli kupiłem lustrzankę to nie po to żeby robić zdjęcia na automacie
sikor94 napisał(a):
BARDZO CHCE KUPIĆ ALFE 300 ALE SŁYSZAŁEM ŻE ONA MA PROBREMY W SOFCIE I NIE ŁAPIE DOBRZE OSTROŚCI NA ZDJĘCIACH
Sorry za SPAM ale wejdźcie na temat "Jestem amatorem!!!" PROSZĘ!!!
czytałem o tym na różnych forach i słyszałem od kolegi
sikor94 napisał(a):
czytałem o tym na różnych forach i słyszałem od kolegi
Sam sprzedaję te aparaty i powiem, że po raz pierwszy o tym słyszę. No chyba, że próbujesz robić zdjęcie z odległości mniejszej niż min. odległość ostrzenia danego obiektywu to wtedy każdy aparat ostrości nie złapie.
Albo jest za ciemno i próbujesz na zbyt dużą odległość, wtedy też nie złapie. Ale to już chyba logiczne, jest ciemno. Na początku użytkowania aparatu, też miałem dziwne problemy, wynikające tylko i wyłącznie z mojej niewiedzy. Z czasem widzę, co źle robiłem i jednak rzeczy niemożliwe są możliwe. Często tacy właśnie ludzie najwięcej wypowiadają się na takie tematy. Jak szukałem i czytałem o aparatach, to w zależności od towarzystwa na forum, ludzie pisali na wszystkie marki aparatów, że ten nie potrafi robić zdjęć, ten nie łapie ostrości a ten nie ma obiektywu.
To nie aparat robi zdjęcie, tylko człowiek. Aparat to tylko narzędzie!