anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Wyswietlacz LCD

maddave
Początkujący

Wyswietlacz LCD

witam wszystkich.

od wczoraj stalem sie szczesliwym posiadaczem tego aparatu i pomalutku ucze sie co , jak i dlaczego ;) mniej wiecej wszystko juz opanowane ale niestety mam problem z wyswietlaczem a dokladniej z brakiem podgladu. I tu pytanie czy jest wogole mozliwosc podgladu (na zywo) na LCD ? i jezeli tak to jak go wlaczyc ?

20 ODPOW. 20
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Filipski napisał(a):

ale spróbuję Cię trochę przekonać, że wydając jakąś kwotę musimy być wszechstronnie obeznani z parametrami zakupu.

Ale ja nigdzie nie napisałem, że każdy kupujący ma znać dokładnie specyfikację danego modelu.
Akurat kwestia Live View jest dla mnie tak wyraźna i nieskomplikowana, że trochę nie rozumiem szukania usprawiedliwienia dla osób które, skarżą się na fakt niedoinformowania....dla mnie to sytuacja podobna jak w momencie kiedy ktoś kupuje diesela i jedzie na stację, tankuje pod korek benzyny i potem ma pretensje, że mu nikt nie powiedział że ma lać ropę...odrobina dobrej woli...tylko tyle i aż tyle ;)

Tak to widzę po prostu. Może i jestem nazbyt czepialski, ale po prostu trudno mi zrozumieć pewne zachowania.

Pozdrawiam :)

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

A jeszcze ok. rok temu nikomu do głowy by nie przyszło, że w lustrzance może być lajf wiu :slight_smile:

------------------------------
fotoamator
profile.country.pl_PL.title
zorki-----
Początkujący

W tym systemie - dodaj :) Był wcześniej np. taki niszowy Olympus E-330

JJP2-----
Początkujący

Nie powstrzymam się :smileytwisted: PRZEPRASZAM OD RAZU

Lajam napisał(a):

...To tak jakby kupić samochód w którym wiadomo, że nie posiada koła zapasowego i w momencie złapania kapcia mieć wielkie pretensje do producenta. :shock:

A ja miałem kontakt z takim klientem. :smileyevil:
Nie dociera do niego, że nie ma już w produkcji takich opon jakie zniszczył. :x
"Un" chce tylko jedną oponę i to w ramach gwarancji wymienić :smileyexclaim:

ONI, klienci, naprawdę istnieją. :smileyexclaim:

JJP

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

zorki napisał(a):

W tym systemie - dodaj :) Był wcześniej np. taki niszowy Olympus E-330

ale jak to tam działa :smileyrolleyes:
a właściwie można zadać pytanie czemu to tak kiepsko działa :smileymrgreen:

Sony póki co najlepiej rozwiązało LiveView - dobrze działa AF i jest odchylany LCD (wiem, że Olki też mają - ale C i N ich nie mają)

zorki-----
Początkujący

Eee tam, liczy się sam fakt "mania" lub "niemania" w korpusie lajf wiu ;)
A że Sony w 300/350 ma najlepiej zrobiony ten ficzer, bo tak naprawdę od nowa wymyślony - to fakt 8-)

wilku54
Początkujący

A Ja mam pytanie o wyświetlacz ale nieco inne...
Jestem posiadaczem alfy 200 z rozbitym wyświetlaczem wszystko bangla jak należy z tym ze działam trochę po omacku:)
Moje pytanie jest następujące: Wiecie gdzie mogę dostać taki wyświetlacz cobym mógł go sobie wymienić.. i chodzi mi o jakiś sklep wysyłkowy czy tez stacjonarny gdzie sprzedają takie części... ewentualnie jakiś serwis dobry(tani) w warszawie godzien polecenia...

i nie piszcie ze na wolumenie jest wszystko:) bo na wyluty... przyjdzie czas:)

profile.country.pl_PL.title
Starosta.
Początkujący

wilku54 napisał(a):

A Ja mam pytanie o wyświetlacz ale nieco inne...
Jestem posiadaczem alfy 200 z rozbitym wyświetlaczem wszystko bangla jak należy z tym ze działam trochę po omacku:)
Moje pytanie jest następujące: Wiecie gdzie mogę dostać taki wyświetlacz cobym mógł go sobie wymienić.. i chodzi mi o jakiś sklep wysyłkowy czy tez stacjonarny gdzie sprzedają takie części... ewentualnie jakiś serwis dobry(tani) w warszawie godzien polecenia...

i nie piszcie ze na wolumenie jest wszystko:) bo na wyluty... przyjdzie czas:)

Jeżeli chodzi o Warszawę to polecam Ci to:
http://www.sony.pl/article/id/1076414762555
Tam masz podany adres ;)
Chyba, że ktoś ma inną propozycję :smileyquestion:

Pozdrawia Starosta :grin:
profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

o kurcze
kiedyś mi się rozbił w a100, wymiana wtedy w Adderze kosztowała 600/700pln
wtedy było warto, bo a100 kosztowała 3500 ;)

teraz to chyba trochę tańsza zabawa (wszak cena lustra to ledwo 800pln)

Lajam.
Expert

kris napisał(a):

teraz to chyba trochę tańsza zabawa (wszak cena lustra to ledwo 800pln)

Przy pomyślnych wiatrach ;)

No niestety już tak jest, że właściwie po 2 latach to cena zakupu wydaje się kosmiczna...ale mnie serduszko nie boli że wydałem na A100 więcej niż na A700 bo to właśnie setunią wykonałem zdjęcia, z których jestem najbardziej zadowolony :)