- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Brak dźwięku z TV w kinie domowym
Witam!
Mam problem od niedawna z brakiem dźwięku z TV (LG 4la620s) w kinie domowym (Sony BDV-E6100).
TV jest podłączony oczywiście kablem HDMI z wyjścia HDMI IN ARC - zresztą było sprawdzane każdego wyjścia, różnymi kablami z tym samym skutkiem..
Dźwięk z dekodera Polsatu po cinchach do kina jest.
Wcześniej dźwięk był. Wydaje mi się, że problem występuje od aktualizacji oprogramowania kina.
Wszystko w opcjach na prawdę wydaję mi się dobrze ustawione (sterownie przez HDMI włączone i Audio Return Channel na auto, wyjście ustawione na TV.
I dźwięku brak. Wszystkie ustawienia były też resetowane. Nawet inny TV był podłączany do kina i nadal to samo.
Serio, nie mam już pomysłu. Jeśli ktoś wie jak mi pomóc będę wdzięczny. Pozdrawiam!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
Proszę sprawdź jak masz ustawiony "Tryb szybkiego startu" ponieważ jeśli masz włączony to "Ustawienie Hdmi" automatycznie ustawi się na wyłącz. Rozumiem też że dźwięk w TV masz ustawiony na system audio.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
witam mam problem z kinem bdve6100. problem jest z dzwiekiem mam dzwiek tylko na tv a na kolmunach. niema, niema znaczenia czy puszczam film z usb czy płyty
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Tryb szybkiego startu mam wyłączony.
Poradziłem sobie łącząc się po kablu optycznym, jednak po HDMI nadal nie działa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
Jeśli sprzęt jest na gwarancji proponuję skorzystać z serwisu póki jeszcze jest być może problem jest z gniazdem HDMI albo problem z aktualizacją.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jestem szczęśliwym posiadaczem tv sony hx850 i mam problem z podłączeniem soundbara Philipsa, a dokładnie chodzi o wejście ARC. Przy sugerowanym przez producenta podłączeniu, tzn. tunera tv cyfrowej oraz blue ray'a sony do soundbara, a następnie soundbara do tv - NIE MA DZWIĘKU! OBRAZ Z TYCH DWÓCH URZĄDZEŃ JEST EMITOWANY NA EKRANIE ALE BEZ DZWIĘKU. Co zrobić? Doczytałem, że sugeruje się w takim przypadku zakup kabla optycznego i dodatkowe podłączenie do tv tym kablem soundbara. Dodam, że TV wisi na ścianie i nie jestem w stanie stwierdzić, czy tv ma wyjście/wejście optyczne. Nawet jeśli takie wyjscie/wejscie jest, to jaką mam gwarancję że to będzie działać? A może jest jakieś inne rozwiązanie tego problemu? Pomocy!!!