- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Jakie zmiany w Alfach?
Ciekaw jestem jakie zmiany byście wprowadzili w swoich Alfach jak byście mieli taką możliwość?, chodzi mi głównie o wygląd zewnętrzny żeby wyglądały bardziej profesjonalnie ale nie tylko.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Stefcio Cud? Nie wiedziałem...Pewnie ma wbudowane też złącze optyczne albo hdmi...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
co bym zmienił w mojej trzysetce?
wywaliłbym wszystkie programy tematyczne. zostawił PASM no i 1 2 3.
do tego przydałby się większy ekranik, a jak nie większy to o większej rozdzielczości. powiększenie punktu ostrzenia w LV.
i na miliard procent większy i jaśniejszy wizjer. ten w 300 to po prostu żart.
przycisk wb zamiast cyfrowego TC... który żartem jest również.
to tak na szybko.
Foters - zasugerowałeś, że aparaty sony nie są doskonałe. na tym forum to bardzo duży nietakt. masz chwalić. masz być zadowolony!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
wratislavian napisał(a):
Foters - zasugerowałeś, że aparaty sony nie są doskonałe. na tym forum to bardzo duży nietakt.
Łukaszu to nie tak do końca, wady też są ważnym aspektem.
od momentu powstania wątku wykonałem ok. 3 tyś fotek
z czego jedna wybitna, 30-50 naprawdę niezłych
70% do pokazania a reszta do szuflady jako pamiątka
myślę że to niezły wynik
a jak bym siedział w kuchni przy stole i wymyślał co jest złe a co dobre w danym aparacie
to bym sfotografował co najwyżej ................. solniczkę w ramach testu
trzeba brać sprzęt w rękę,iść w teren i nauczyć się wykorzystywać jego wady i zalety
dostaliśmy do dyspozycji niesamowite narzędzie o dużych możliwościach
i tu chyba jest problem
kiedyś(jeszcze niedawno) mieliśmy pudło z obiektywem i marnej jakości materiał negatywowy
a powstawały genialne zdjęcia
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
wratislavian napisał(a):
a jak bym siedział w kuchni przy stole i wymyślał co jest złe a co dobre w danym aparacie
to bym sfotografował co najwyżej ................. solniczkę w ramach testu
trzeba brać sprzęt w rękę,iść w teren i nauczyć się wykorzystywać jego wady i zalety
Niezła motywacja :smileythumbsup: :smileythumbsup: :smileythumbsup:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
wratislavian napisał(a):
Foters - zasugerowałeś, że aparaty sony nie są doskonałe. na tym forum to bardzo duży nietakt. masz chwalić. masz być zadowolony!
Daruj sobie takie uwagi, proszę!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Foters napisał(a):
Ciekaw jestem jakie zmiany byście wprowadzili w swoich Alfach jak byście mieli taką możliwość?, chodzi mi głównie o wygląd zewnętrzny żeby wyglądały bardziej profesjonalnie ale nie tylko.
Wygląd? A na co mi wygląd. Aparat powinien być funkcjonalny.
A co ja bym zmienił? Dodałbym drugie kółko nastaw, na razie gubię się, strasznie niewygodnie zmienia się nastawy przysłony i czasu w M.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
piotruso napisał(a):
Wygląd? A na co mi wygląd. Aparat powinien być funkcjonalny.
A co ja bym zmienił? Dodałbym drugie kółko nastaw, na razie gubię się, strasznie niewygodnie zmienia się nastawy przysłony i czasu w M.
Dlaczego niewygodnie? Przednim kółkiem zmieniam przysłonę, tylnym czas (można też odwrotnie, jak kto lubi).
W http://www.klubkm.pl/forum/images/smilies/salpha.gif700/900/8xx oczywiście. W http://www.klubkm.pl/forum/images/smilies/salpha.gif300/350 trzeba wcisnąć jeden guziczek, kręcąc kółkiem, ale to aparat EL, więc normalka.
fotoamator
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Tadeusz napisał(a):
Dlaczego niewygodnie? Przednim kółkiem zmieniam przysłonę, tylnym czas (można też odwrotnie, jak kto lubi).
W http://www.klubkm.pl/forum/images/smilies/salpha.gif700/900/8xx oczywiście. W http://www.klubkm.pl/forum/images/smilies/salpha.gif300/350 trzeba wcisnąć jeden guziczek, kręcąc kółkiem, ale to aparat EL, więc normalka.
No właśnie. Nie stać mnie na wyższe modele a przez kilka lat przyzwyczaiłem się do sterowania kółkami bez odrywania oka od wizjera. A jakoś palec nie trafia sam do tego drugiego przycisku (za każdym razem blokuję sobie ekspozycję). Wiem, że mam najniższy model, i że to standard (tak jest), i mimo tej "wady" mój wybór był świadomy ale pytanie było:
Foters napisał(a):
jakie zmiany byście wprowadzili w swoich Alfach jak byście mieli taką możliwość?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Bardziej przyziemnie to pomyślałbym o fabrycznym osłonięciu lcd przed zarysowaniem żeby nie trzeba było tak prostego gadżetu szukać po alledrogo czy innych sklepach.
Może jeszcze o wyposażeniu fabrycznie w dodatkową ładowarkę do której nie trzeba wyciągać akumulatora z aparatu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Tomek69N napisał(a):
Może jeszcze o wyposażeniu fabrycznie w dodatkową ładowarkę do której nie trzeba wyciągać akumulatora z aparatu.
tu bym polemizował
po pierwsze aku podczas ładowania trochę się grzeje a elektronika tego nie lubi bo się starzeje
po drugie zawsze istnieje możliwość zwarcia elektrod podczas ładowania a co za tym idzie wybuch aku
jak wywali na zewnątrz to posprzątasz wyczyścisz dywan i po kłopocie
jak w puszce to już duży problem
a poza tym kto chodzi z jednym aku :smileymrgreen: