Podziel się wrażeniami!
Witam,Mój problem dotyczy Adobe Bridge wydaje mi się,że nie mam połowy ustawień jakie powinien posiadać Br Cs3 ;/
Czytając pomoc oraz biblie photoshopa zauważyłam,że nie posiadam tego co tutaj pisze"W oknie Preferencje ogólne, wybierz opcję Kliknij dwukrotnie, aby edytować ustawienia Camera Raw w programie Bridge, aby otwierać pliki camera raw w oknie Adobe Camera Raw w programie Bridge. Jeśli ta opcja nie zostanie wybrana, pliki camera raw będą otwierane w programie Photoshop."
Gdy kilkam na zdjęcie w raw,czy jpg. automatycznie otwiera mi Psa i Camera Raw dodam,że posiadam Cs 3.A otwierając preferencje nie mam podanych wyżej ustawień:/
Mam nadzieję,że ktoś zrozumie wiem,wiem chaotycznie napisane.Męcze sie już 3 dzień z tym i przewalenie google nic nie daje.
Nie pamiętam, jak było w CS3, w CS5 należy na miniaturkę kliknąć prawym przyciskiem i wybrać z pull-down-menu "otwórz w CR". Można to też na stałe ustawić w preferencjach CR - dostępne z Bridge.
Edit. Tak jak na obrazku (można też wsadowo):
No mi głównie chodzi o preferencje ze własnie nie pisze "dwukrotne nacisniecie powoduje otwarcie camera raw" brakuje mi tego
Hop hop odswiezam watek
Niusia napisał(a):
No mi głównie chodzi o preferencje ze własnie nie pisze "dwukrotne nacisniecie powoduje otwarcie camera raw" brakuje mi tego
No wąłsnie mi chodzi o preferencje niby wszedzie pisze ze taka funkcja powinna byc(tzn.ze mozna ptaszkeim sobie zaznaczyc)alke ja wlasnei tego nie mam :(i nie wiem co jest powodem
Niusia, a Ty jesteś pewna że Adobe Camera Raw z CS3 obsługuje Twój aparat? Jaki masz model?
Lajam napisał(a):
Niusia, a Ty jesteś pewna że Adobe Camera Raw z CS3 obsługuje Twój aparat? Jaki masz model?
Podbijam temat ponownie.Otóż dzisija znowu dotarla do mnie ksiązka do Photoshopa CS 3 i w kolejnej jest,że w Adobe Bridge powinno byc takie cos w preferencjach jak tutaj zaznaczono na czerwono http://screenshooter.net/0541511/02_04_2012__17_52_45 no a ja niestety mam tylko liczbe 10 a tych 3 okienek nie.Nie wiemdlaczego tak jest CR mam 4.6 i to jest ostatnia wersja do CS 3 wiec..?
Może mi ktos pomóc??
Zrob takie zdjecie,zeby do obrobki wystarczyl Ci najprostszy program.
Na przestrzeni miesiecy widze,ze intensywnie zaglebiasz sie w obrobke zdjec w zaawansowanych programach i oczekujesz ,ze kazdy w expresowym tempie bedzie Ci sluzyl pomoca .
Wybacz za zlosliwosc :smileyevil: .
Pozdrawiam
P.S Masz zalozona galerie wlasnych zdjec na tym Forum?