Podziel się wrażeniami!
Witam, Mam problem z dużą rozdzielczością zdjęc. Moj problem polega na tym że gdy wyświetlam zdjęce zrobione w rozdzielczości 16 MPX 3:2 to zdjęcie
Jest słabo wyraźne a gdy pszybliże kulką myszki 3 razy wtegy zdjęcie jest w pełni ostre i piękne.Z rozdzileczością 8.4 MPX 3:2 jest podobnie tylko że
wystarczy raz kulką myszki pszybliżyć by było wyraźne. Problem ten nieistnieje z rozdzielczością 4.0 MPX 3:2 tu nieprzeba pszyblliżać by było wyraźnie.
Nie chodzi tu o źle zrobione zdjęcia tylko o tym że te wymienione rozdzielczości są za wielkie by mój mnitor je wyraźnie wyświetli.ł Hpw2448HC 24 cale
1920 X 1200. czy da się coś z tym zrobić?? Prubowałem już z uaktualnianiem sterownikó karty graficznej i innymi przeglądarkami zdjęć ale to nic niedało.
Czy Ktoś z was takrze miał bądź ma takie problemy??
Witam, Mam problem z dużą rozdzielczością zdjęc. Moj problem polega na tym że gdy wyświetlam zdjęce zrobione w rozdzielczości 16 MPX 3:2 to zdjęcie
Jest słabo wyraźne a gdy pszybliże kulką myszki 3 razy wtegy zdjęcie jest w pełni ostre i piękne.Z rozdzileczością 8.4 MPX 3:2 jest podobnie tylko że
wystarczy raz kulką myszki pszybliżyć by było wyraźne. Problem ten nieistnieje z rozdzielczością 4.0 MPX 3:2 tu nieprzeba pszyblliżać by było wyraźnie.
Nie chodzi tu o źle zrobione zdjęcia tylko o tym że te wymienione rozdzielczości są za wielkie by mój mnitor je wyraźnie wyświetli.ł Hpw2448HC 24 cale
1920 X 1200. czy da się coś z tym zrobić?? Prubowałem już z uaktualnianiem sterownikó karty graficznej i innymi przeglądarkami zdjęć ale to nic niedało.
Czy Ktoś z was takrze miał bądź ma takie problemy??
Chciałbym też zwrócić uwagę na to, ze w niektórych programach resampling jest "lepszy" przy domyślnych wartościach przybliżenia. Dajmy na to obraz w Photoshopie po kliknięciu ' Fit on the screen' bywa niewyraźny, ale po delikatnym przybliżeniu/oddaleniu(do wartości innej niż 100% oczywiście) jest wyświetlany 'lepiej'
ps. Używaj proszę korekty pisowni, gdyż bardzo trudno było przeczytać Twój post
więc co mam z tym zrobić??
Może w programie graficznym przeskalować plik(zdjęcie) do rozmiarów, które umożliwią wyświetlenie pełnej rozdzielczości na Twoim monitorze.
Po przeskalowaniu zalecam wyostrzenie zdjęcia, bo może wydawać się nieostre
Co to znaczy przeskalowac i w jakim programie miałbym to zorbić?
a gdy pszybliże kulką myszki 3 razy wtegy zdjęcie jest w pełni ostre i piękne.
kuraq napisał(a):
Może w programie graficznym przeskalować plik(zdjęcie) do rozmiarów, które umożliwią wyświetlenie pełnej rozdzielczości na Twoim monitorze.
Po przeskalowaniu zalecam wyostrzenie zdjęcia, bo może wydawać się nieostre
Używam windowsowej orginanej przeglądarki
Używam windowsowej orginanej przeglądarki
Tylko z ta przeglądarką mam jedem mały kłopot ponieważ mam zdjęcia poukładane w kompie,każdy miesiąc ma swój folder i często zdaża sie że w jednym folderze są zdjęcia z innych aparatów o innych nazwach np.DSC06734 i DSC01871 a ja mam rozmieszczanie według daty wykonania a program fast stone odtwarza pliki według nazwy. da sie to jakoś zmienic bo w ustawieniach już dawno patrzałem i jakoś niemoge tego zmienic