Podziel się wrażeniami!
witam , posiadam namiot 80x80 lampy 3 x 600W temp 5600 mam problem z uzyskaniem jakiegokolwiek zadowalającego wyniku na białym tle jak nie przepalone to tło szare lub (niebieskawe czego przyczyną może być dołączone do namiotu białe tło według mnie jakby niebieskawe) to coś najbardziej przepalone to kula z kryształkami.
W aparacie balans bieli ustawiony na 5600.
wszelkie porady jak najbardziej mile widziane:)))
mniejsze problemy mam z czarnym tle lecz wszelkie uwagi również będą mile widziane..jest kilka paproszków lecz w tym wypadku możemy na nie przymknąć oko
moim zdaniem - jeśli tylko masz możliwość przetestowania tego szkiełka (SEL 30mm f/3.5 macro), to zrób to. Być może dla Ciebie to będzie właśnie to.
niestety nie mam możliwości przetestowania tego szkiełka choć chętnie bym to zrobił i jak narazie zadowalam sie kitem i starym heliosem i jakoś wolę to drugie
BORUBAR napisał(a):
niestety nie mam możliwości przetestowania tego szkiełka choć chętnie bym to zrobił i jak narazie zadowalam sie kitem i starym heliosem i jakoś wolę to drugie
Ale że jak mogę sobie taki obiektyw wypożyczyć czy tylko na miejscu go sobie sprawdzić??
BORUBAR napisał(a):
Ale że jak mogę sobie taki obiektyw wypożyczyć czy tylko na miejscu go sobie sprawdzić??
super chętnie się skontaktuje i zapytm fajnie by było gdyby sie udało wypożyczyć takie szkiełko, dzięki kris
Witam! Jestem zupełnie "zielony" i potrzebuję kilku porad. Chciałbym kupić aparat Nex 5N, który wykorzystywany będzie w 70% do wykonywania zdjęć z użyciem stołu bezcieniowego. Jakie powinienem zastosować lampy do stołu bezcieniowego i czy ten aparat to dobry wybór?
pozdrawiam
Paweł