Podziel się wrażeniami!
Witam!
Przerzuciłam wszystkie filmy i foto z kamery. Wszystko gra, ale PMB nie może przeanalizować filmów i co chyba za tym idzie nie czyta ich. Czy ktoś ma jakiś pomysł co z tym zrobić i gdzie leży problem?
Proszę spróbować odinstalować program i zainstalować go ponownie.
Miałem ten sam problem, przeinstalowanie programu tak jak napisała Elwira powinno pomóc. Daj znać czy wszystko poszło ok, jak nie to będziemy dalej się głowić
Jeśli przegrałeś materiał z kamery poprzez PMB to to, że nie jest ona analizowany nie powinno miec nic wspólnego z jego odtworzeniem, obróbką, czy nagraniem na płytę. PMB anlaizuje materiał pod kątem różnych ustawień jak twarze, ludzie itp i lepiej go kataloguje - to że nie analizuje może wynikac z wielu spraw jak choby parametrów komputera, złej instalacji (o czym wspomniała Elwira), złych ustawień (to najczesciej) itp.
Czy widzisz filmy i zdjecia w folderach, czy widzisz foldery, kalendarz itp, czy widzisz ikonki materiałów?
Miałem podobny problem. Pliki w komputerze odczytywać tylko mogłem w programie PMB w innych format m2ts nie był odczytywany np: w programie Ulead video studio11, którego używam do montażu. Po zainstalowaniu aktualizacji (najnowszego patcha) ze strony producenta (Corela) problem został rozwiązany.
U mnie pojawił się nieco podobny problem, z którym nie mogę sobie poradzić. Kupiłam kamerę Sony HD Handycam HDR- TG3E. Zdjęcia zgrywam na komputer bez problemu. Pojawia się on w momencie, gdy chcę zgrać nagrane filmiki. Nie ma takiej możliwości, bo gdy chcę zainstalować płytę, która była na wyposażeniu kamery - Picture Motion Browser Ver.3.0.00 - pojawia się problem: an error (-5009:0x8000ffff) has occurred while running the setup. Nie pomaga zamknięcie wszystkich aktywnych programów, ani powtórna instalacja.
Proszę o pomoc!
A na jakim systemie? I druga sprawa spróbuj jeszcze na innym komputerze jak sprawa wygląda, bo to może być problem z systemem, a nie kamerką czy oprogramowaniem, 10 min roboty, a będzie już coś wiadomo.
ewik a korzystałaś np z programu spybot, ewentualnie podaj jaki masz system (vista?), czy problem występuje w jakimś innym programie?
Dosyć znany błąd i sporo rzeczy na niego wpływa. U mnie pojawiał się przy instalowaniu programów - stąd go pamiętam. Usuń PMB. Na początek spróbuj zainstalować nowe sterowniki od karty muzycznej i później graficznej. Ściągniesz je ze strony producenta danych urządzeń. Jeśli nie chce Ci się szukać, to przynajmniej spróbuj zainstalować ponownie te sterowniki które masz. Pamiętaj o restarcie systemu po usunięciu każdego z nich i przed instalacją nowych. Po instalacji możesz zainstalować ponownie PMB i zobaczyć czy chodzi.
Mi to pomogło. Jednak niektórzy radzą zmienić nazwę folderu:
\Program Files\Common Files\InstallShield\
na:
\Program Files\Common Files\InstallShield_OLD
(dopisać _OLD)
Zapomniałem dodać. Musisz usunąć wszystko co się da z katalogu TEMP. Robisz to zaraz po uruchomieniu systemu. W zależności od OS, są inne ścieżki do tego folderu. Nie napisałaś jaki masz, więc Ci nie powiem gdzie tego szukać....