Podziel się wrażeniami!
Potzrebuje program do edycji i łączenia filmów zrobianych kamerą sony hd. Próbowałam Pinnaclecys video spin ale jakość jest beznadziejna. Proszę o pomoc.
Proponuje Sony Vegas Movie Studio Platinium
no własnie. Tez próbowałam ale mam problem ponieważ ten program nie potrafi odczytać plików z filmami. widać je ale nie może ich ani otworzyć ani importować do tego programu. Może powinnam coś zmienić albo przekonwertować?
Jaka to konkretnie kamera?
to jest sony HDR SR5E - full HD 40 Gb, program pinnacle videospin widzi pliki, zrobiłam film ale jakość kipska, nie HD chociaż próbowałam w róznych formatach ale żadnem nie miał takiego obrazu jak filmy, które zgrywam z kamery.
Dzięki z góry za pomoc
Dziwi mnie że Vegas ma jakiś problem. Ale do cięcia i łaczenia filmów z tej kamery to wystarczy program który jest załączony do samej kamery Picture Motione Brower.
tego nie wiedzialam, sprobuje, dziekuje za pomoc
Program PMB dołączony do kamery ma możliwość przechwycenia obrazu, prostej obróbki (przycięcia scen) poukładania ich w odpowiedniej kolejności i autoring DVD (wraz z menu!!).
Niedrogim, ale bardzo pomocnym programem jest Pinnacle DV Studio, obecnie v.12. Łatwy w obsłudze, Polski interface, można nauczyć się jego obsługi (podstaw) w parę godzin.
Od kilku dni mam DCR i próbowałem edycji wideo w PMB- załączonym do zestawu programie. Umożliwia on przycinanie, lecz nie mogę doszukać się sposobu łączenia klipów. Czy może jest taka opcja, lecz na nią nie trafiłem? Akurat łączenie klipów jest niezbędne.