Podziel się wrażeniami!
seria zdjeć
wiem ,że należy przytrzymac spust migawki i czekac az zdjecia beda sie rejstrowac.
Pytanie dlaczego tak wolno? wg. moich wstepnych obliczen mam około 1 zdjecie na sekunde.
Wiem ,że zalezy to tez od warunkow, robie zdjecia w domu godz. 14 w pokoju jasno. wiec dlaczego/? byc moze tak ma byc ,ale wole zapytac...
Seria zdjęć jest ograniczona przez 3 rzeczy:
- ilość światła (nie sugeruj się tym co widzisz)
- maksymalna ilość zdjęć w serii (podawana w specyfikacji i instrukcji aparatu) - ilość klatek na sekundę
- karta pamięci oraz bufor aparatu - może być tak, że wykonując np. w RAW+JPG po kilku sekundach zapcha się bufor lub transfer karty pamięci (słaba karta) nie pozwoli na szybkie zapisywanie zdjęć
zatem: jaki aparat, jaka karta pamięci, LV czy wizjer, RAW czy JPG, jakie czasy naświetlania ?
oraz z lampą czy bez?
a ktory zapis pliku da mi najszybsze raw?
Format RAW jest surowym zapisem - bez kompresji i jest to najcięższy (z dostępnych) format zdjęć - im plik więcej waży, tym trudniej o buforowanie zdjęć w serii, dlatego w tym przypadku lepiej może być wykonując zdjęcia w formacie JPG
szkoda, że nie chcesz odpowiedzieć na resztę pytań.
Dodam, że wiele odpowiedzi na Twoje wątpliwości znajduje się w instrukcji obsługi (np. ilość klatek na sekundę)
Oczywiście, że chce!
Otóż mam 380 , karta pro duo, wizjer oczywiście, JPG, czas naswietlania 1/6o
a moj drugi problem jest zwiazany z ustawieniem:
wiem doskonale ,że te lustrzanki są bardzo łatwe w obsłudze,,,-oczywiscie z tym sie zgadzam jak najbardziej ALE nie wiem jakimi przyciskami mam ustawiac przysłone i czas migawki
sa takie obrazki z tymi ludzikiem co biegnie a na dole z człowiekiem a za nim góry wiec nie wiem ktory guzik mam przyciskac...--taki mam problem w trybach A, S, M..
Moze wydac sie to smieszne ,,,,,,
ale w instrukcji nie ma napisane co mam naciskac... hahahahahah
w kazdym razie czekam z utęsknieniem na odpowiedz, ktora pozwoli mi sie cieszyc tym bostwem.
twoja powyższa wypowiedź świadczy o tym. że nie przeczytałaś instrukcji obsługi.Instrukcja A380 (kliknij) - strona 59, 61, 64 (tryb A, S, M). Tryb seryjny strona 99
marla22 napisał(a):
ALE nie wiem jakimi przyciskami mam ustawiac przysłone i czas migawki
marla22 napisał(a):
a moj drugi problem jest zwiazany z ustawieniem:
wiem doskonale ,że te lustrzanki są bardzo łatwe w obsłudze,,,-oczywiscie z tym sie zgadzam jak najbardziej ALE nie wiem jakimi przyciskami mam ustawiac przysłone i czas migawki
sa takie obrazki z tymi ludzikiem co biegnie a na dole z człowiekiem a za nim góry wiec nie wiem ktory guzik mam przyciskac...--taki mam problem w trybach A, S, M..
Moze wydac sie to smieszne ,,,,,,
ale w instrukcji nie ma napisane co mam naciskac... hahahahahah