Podziel się wrażeniami!
mam problem z moja lustrzanka a330, mam ja dopiero od 5m-cy wiec cały czas sie ucze ja obsługiwać, to jest moja pierwsza przygoda z lustrzanką. mam do niej obiektyw 18-55.
Problem dotyczy robienia zdjęc w plenerze, mianowicie jesli jest ladna pogoda (czyli swieci słońce) i jestem gdzies na otwartej przestrzeni czy np na polu to robienie zdjec poruszajacym sie obiektom nie stanowi dla mnie zadnego problemu.. ale jesli jestem w lesie, albo jesli na 'polu' jest pogoda pochmurna no to wykonywanie zdjec najczesciej zwierzetom czyli pies, kot, kon stanowi dla mnie problem. Szczegolnie w lesie, bo jesli robie zdjecia w programie S to albo sa to ciemne zdjecia, albo sa to jasne rozmazane. ISO przewaznie mam ustawione na auto. A odrazu mowie ze chce robic zdjecia bez uzywania lampy blyskowej. Da sie cos z tym zrobic?
RatiNa napisał(a):
mam problem z moja lustrzanka a330, mam ja dopiero od 5m-cy wiec cały czas sie ucze ja obsługiwać, to jest moja pierwsza przygoda z lustrzanką. mam do niej obiektyw 18-55.
Problem dotyczy robienia zdjęc w plenerze A odrazu mowie ze chce robic zdjecia bez uzywania lampy blyskowej. Da sie cos z tym zrobic?
Dziękuję za odpowiedź, wkońcu jakas normalna osoba sie wypowiedziała na ten temat, bo ludzie juz tak kombinowali że głowa mała. Dziękuje