Podziel się wrażeniami!
Witam.
Wróciłem wczoraj z wakacji. Napstrykałem trochę zdjęć, które leżą już na moim dysku i czekają na obejrzenie. Mam teraz taki problem. Podczas obozu mój aparat oglądała jedna niewiasta i usunęła kilka zdjęć z poziomu aparatu (przez guziczek z śmietnikiem). Da się jakoś odzyskać takie zdjęcia?
Zawsze jest szansa - spróbuj. Tak najłatwiej.
Choć, jak po operacji kasowania były zapisywane na karcie jakieś zdjęcia, to szanse maleją.
Jak już Tadziu napisał - jeśli karta nie była formatowana to jest duża szansa na odzyskanie tych zdjęć
Czym ? Pełno tego w sieci. Spróbuj tym:LINK
pozdrawiam,
kris
Wyżej wymieniony program odnalazł zdjęcie ale ma 32KB i tylko sama ikonka jest (bez miniaturki ani możliwości otworzenia pliku) zaś innym programem udało mi się skopiować plik na pulpit, warzy 5,6 MB (czyli już prawidłowo) ale też nie można nic z nim zrobić poza przerzucaniem z folderu do folderu - dziwne, że ma nazwę "_SC09888" a nie "DSC09888".
Irytujące. Odnalazłem zdjęcia sprzed formatowania karty a zdjęcia usuniętego ręcznie z aparatu już nie ;(
Enzo napisał(a):
Wyżej wymieniony program odnalazł zdjęcie ale ma 32KB i tylko sama ikonka jest (bez miniaturki ani możliwości otworzenia pliku) zaś innym programem udało mi się skopiować plik na pulpit, warzy 5,6 MB (czyli już prawidłowo) ale też nie można nic z nim zrobić poza przerzucaniem z folderu do folderu - dziwne, że ma nazwę "_SC09888" a nie "DSC09888".
Irytujące. Odnalazłem zdjęcia sprzed formatowania karty a zdjęcia usuniętego ręcznie z aparatu już nie ;(
Najważniejsze żeby nie nagrywać czegoś nowego na karcie bo wtedy już będzie ciężko. Po wykasowaniu albo formacie nie powinno być problemu. Najłatwiej będzie programem PC Inspector smart recovery
piotruso napisał(a):
Ja jestem banitą (mam inny OS)
OS to system operacyjny. Znaczy jaki masz?Szum napisał(a):
mam system OS
Tadeusz napisał(a):
mam system OS
Szum napisał(a):
Tadeusz napisał(a):
mam system OS
Snow Leopard