- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam.Posiadam nowo zakupiony telewizor Sony Bravia KDL-49 WE660.
mam problem jak wyświetlać zawartość smartfona na ekranie TV.
Mój telefon to LG K10 (2017)LG-M250E.
TV skonfigurowałem, internet przez Wifi działa, telefon również,skonfigurowałem,.Tryb aplikacja zdjęcia plus działa, otwieram stronę na smartfonie i mogę oglądać zawartość galerii z telefonu na tv. Jednak jest to uciążliwe bo można tylko po jednym zdjęciu ładować, później ponownie naciskamy + na smartfonie otwieramy galerię i wybieramy jedno zdjęcie itd.
Chciałbym otwierać galerię jak w telefonie i przewijać zdjęcia, lecz nie wiem jakim sposobem, jak można jeszcze sie połączyć z moim tv. Otwieram lustrzane odbicie, w opcjach widnieje mój smartfon że jest akceptowany, a jednak nic się nie dzieje. W ustawieniach Wifi-direct telewizora również mój smartfon widniejr że jest akceptowany, wpisuję wszystkie podawane kody, piny , w spisie telefon widnieje że jest, a w sumie poza aplikacją zdjęcia plus co jest beznadziejno-uciążliwe, nie mogę otwarzać zawartości pomimo połączenia z siecią wifi Bravia.
Dział pomocy przeleciałem, wykonywałem zalecone procedury i dalej to samo, łącze się, mam sieć wifi z telewizora w telefonie , a oprócz aplikacji zdjęcia + dalej nic się nie dzieje.
Czy ma ktoś jakieś pomysły na przesyłanie za pośrednictwem Wi-fi zawartośći z mojego telefonu LG K10 (2017) na Sony Bravia KDL-49 WE660.(może ktoś ma takie same sprzety)
Dzięki za wyrozumiałość i oczekuję pomocy.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Zaakceptowane rozwiązania
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
Oto jakie informacje udało mi się uzyskać od supportu Sony:
Uprzejmie proszę o sprawdzenie, czy wskazany telefon obsługuje technologię Miracast. Ponadto w przypadku łączenia się przy użyciu wi-fi direct przesyłanie obrazów jest możliwa po kolei, niestety nie ma możliwości otworzenia biblioteki wszystkich plików na telewizorze.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Polecamy zgłosić ten problem poprzez formularz na stronie: https://services.sony.pl/supportmvc/pl/Contact/Email, telefonicznie dzwoniąc pod numer tel. 22 3060694 lub e-mailowo: customersupport.pl@eu.sony.com.
Pozdrawiamy,
Zespół Sony
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
Oto jakie informacje udało mi się uzyskać od supportu Sony:
Uprzejmie proszę o sprawdzenie, czy wskazany telefon obsługuje technologię Miracast. Ponadto w przypadku łączenia się przy użyciu wi-fi direct przesyłanie obrazów jest możliwa po kolei, niestety nie ma możliwości otworzenia biblioteki wszystkich plików na telewizorze.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dziękuję za odpowiedź. Telefon obsługuje technologię Wifi direct, więc chyba tak musi być że trzeba pojedynczo ładować zdjęcia za każdym razem wchodząc w galerię i odszukiwać gdzie zakończyłem i przenosić na ekran telewizora. Próbowałem pokaz zdjęć za pomocą aplikacji AllCast i jest już lepiej, ponieważ również wrzuca się pojedynczo zdjęcia z tą jednak wygodą, że w telefonie zdjęcia przewijam w galerii, natomiast te które chcę mieć na ekranie tv. wystarczy że nacisnę przycisk HOME na pilocie i zdjęcie jest już widoczne.
Dzięki za pomoc.