- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
listopada 2012
listopada 2012
Jakim przewodem podłączyć PC do telewizora
Witam.
Ostatnio zastanawiam się, jakiego przewodu użyć do połączenia mojego telewizora z PC żeby osiągnąć możliwie najlepszą jakość obrazu. Dodam, żę mój egzemplarz ma 32 cale.
Liczę na możliwie najszybszą odpowiedź
Pozdrawiam.
Edytowano 07.02.2010
Sprecyzowałem tytuł tematu
Zimny.
11 ODPOW. 11
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
listopada 2012
listopada 2012
Ja widzę wielki pozytyw podłączenia D-sub - D-sub dla czytania tekstu. Obraz jest przyjemniejszy, Nie jest to tylko moje zdanie, znam sporo osób uważających podobnie.
Podłączenie cyfrowym DVI-HDMI daje bardzo podobny efekt co podłączenie HDMI-HDMI. Więc również jest OK.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
listopada 2012
listopada 2012
Nie podobny tylko identyczny. DVI od HDMI różni się kształtem wtyczki, brakiem dźwięku i chyba hdcp. Elektrycznie złącza są zgodne.Zimny napisał(a):
Podłączenie cyfrowym DVI-HDMI daje bardzo podobny efekt co podłączenie HDMI-HDMI. Więc również jest OK.
Osobiście korzystam z najtańszego tajwańskiego kabla displayport->hdmi. I nie mam z nim żadnych problemów.
Na d-sub jest problem bo nowy lapek wysyłała strasznie zaczerwieniony obraz, trzeba by się bawić w kalibrowanie (instalacja jest ok, bo stary lapek daje dobry obraz).
Co do czytania, to jeśli podłączę się do bravii dsub'em to TV przełącza obraz w tryb "text" czy jakoś tak, po przełączeniu do "wideo" nie ma różnic, poza cieniem niedopasowania impedancji w rozdziałce 1920x1080.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »