- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
KD 49X8505B problem z pamięcią USB
Niestety po podłaczeniu pamięci USB, telewizor wybiera tylko niektóre filmy, pomimo iż są zapisane w jednakowych formatach. Pobnadto w przypadku częsci filmów ścieżka dzwiękowa nie zgrywa sie z obrazem. Po sprawdzeniu na komputerze czy odtwarzaczu, wszystko jest ok. Jaka może być tego przyczyna ? Kolejny problem to odtwarzacz multimedialny telewizora. W przypadku gdy przewijam film ze zwiekszoną prędkością, to po powrocie do trybu odtwarzania, głos jest ok, natomiast obraz pozostaje nieruchomy i niestety film trzeba rozpocząć od początku.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witaj,
sprawdź proszę czy masz wgrany aktualny soft. Jeśli tak, zazwyczaj pomaga restetowanie ustawień i aktualizacja.
Jeśli problem będzie nadal występował, prosimy o kontakt z naszym wsparciem technicznym: https://shop.sony.eu/shop/mimes/openAccess/legal/contact-us/contact_pl_PL.html
Pozdrawiamy,
Sony Polska
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Pr?bowa?em wgra? nowy soft, pojawi?a si? informacja, ?e jest ju? najnowszy.
Zatem nadal problem z filmami z USB.
---
Ta wiadomo?? zosta?a sprawdzona na obecno?? wirus?w przez oprogramowanie antywirusowe Avast.
https://www.avast.com/antivirus
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ja też tak miałam, mój TV nie widział wszytskich plików AVI. Zobacz jaki mają tzw video encode - lepiej by było aby był to DivX a nie XivD. Można to zmienić przez konwertację pliku z Avi na Avi (polecam program FormatFactory), ale nalezy w ustawieniach konwertacji zaznaczyć, że interesuje nas codek DivX. Po tym zabiegu wszytsko śmigało
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dzięki za podpowiedź. Mam jednak mały problem z konwersją. Konwertowałem w programie Format Factory z pliku avi XviD do pliku avi DviX (tak zaznaczyłem plik wyjściowy), niestety po konwersji plik nadal ma XviD.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
A wyjściowy był XviD? Bardzo łatwo połełnic tam czeski błąd i przekonwertować na to samo - mi sie niejednokrotnie zdarzyło... Hmmm powiem Ci szczerze, że nie wiem. A w ramach eksperymentu spróbuj odtowrzyć ten plik po konwersji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Wyjściowy zaznaczyłem DviX, po konwersji plik został zmniejszony (objętościowo) ale nadal jest to XviD. Nie odtwarzałem jeszcze filmu, zobaczymy czy telewizor będzie czytał.