- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
KD55XE8599 Resetuje się - wymiana
Witam
Posiadam KD55XE8599 , po dwóch miesiącach od zakupu został wymieniony na nowy [ lub naprawiany ] z powodu robala w matrycy.
Od tego czasu telewizor nie działa tak jak pierwszy,zakupiony, przynajmniej raz na kilka dni zdarza się mu reset - i wita nas samba tv i logo androida. Tv czesto muli, nie reaguje na pilota , próbuje wł/wył a reakcja następuje np po minucie . Dodatkowo nie działa przesył dzwięku światłowodem .
Tv już zgłosiłem do naprawy gwarancyjnej i nie ukrywam że bedę starał się o wymiane na nowy [ tym razem nowy]
Oczekiwałem lepszego działania po tv w tej kwocie.
Jakie są szanse na wymianę na nowy TV ?
Ma ktoś doswiadczenie z serwisem Sony ? Mój poprzedni TV sony działa bez zarzutu już 8 rok, zresztą reszta sprzetu równiez. Tylko z tym taki klops 😞
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Serwis poinformował mnie ,że nie ma opcji na nowy TV póki da się go naprawić , zamóiwli płytę główną .Zobaczymy
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Przykro nam z powodu Twoich negatywnych doświadczeń z naszym serwisem 😞 zostawilismy Ci wiadomość prywatną w tej sprawie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jestem po rozmowie z serwisem , wszystko rozumiem , ale jedno nie daje mi spokoju i nie zgodzę się z taką polityką traktowania klienta .
W przypadku gdy mobo telwizora zostanie wymieniona a samoczynne resety będą nadal występować wtedy tv jedzie na serwis . Tam bedzie testowany i jęsli na serwisie będzie ok to znaczy że problem leży po stronie klienta igdzie indziej .
Taki sposób weryfikacji daje bardzo małe pole obrony klentowi a bardzo duże serwisowi .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
@100Lec zgłosiłem Twoje uwagi do supportu oto odpowiedź:
Telewizory, jak zresztą każdy sprzęt elektroniczny, czasami mogą ulec awarii w najmniej oczekiwanym momencie. Oczywiście jako producent dokładamy wszelkich starań, aby funkcjonalność oraz żywotność produkowanych odbiorników były na jak najwyższym poziomie.
W przypadku, gdy naprawa serwisowa została już zgłoszona, oczywiście o podjęciu dalszych ewentualnych działań decyduje technik autoryzowanego centrum serwisowego, który został specjalnie przeszkolony w zakresie diagnozowania sprzętu. Mając to na uwadze nie jesteśmy w stanie zagwarantować, jaka decyzja zostanie podjęta, w związku z czym trudno ocenić szanse na wymianę odbiornika. Oczywiście firma Sony podejmuje działania w ramach Warunków Europejskiej Gwarancji, którą udzielamy na tego rodzaju produkt, na okres dwóch lat od daty zakupu.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dajcie już spokój
MoBo telewizora wymienione ,TV działa ,co nie zmienia faktu że nie musza mi sie podobac '' działania w ramach Warunków Europejskiej Gwarancji''
Gdy kupuje TV za średnią krajowa i po trzech miesiacach widzę że mam w matrycy robala to liczę ,że dostanę z serwisu nowy TV lub nową matryce , tymczasem gdzie tam, przyjezdza technik i wymienia tv na nowy lub refabrykowany [ technik oświadcza że nie jest informowany czy tv jest nowy, czy ma przebieg 120dni świecenia w witrynie sklepowej ] byle jego wyglad byl zgodny z hasłem ''jak nowy '' ale ile matryca ma przebiegu nalezy zapytac wróżbitę macieja .
Tak wyglądała pierwsza wizyta technika sony , druga to ta obecna ,technik stwierdza że da się wymienić część - ok wymianę mobo rozumiem .
Trzeciej nie będzie bo po raz ostatni kupuiłem cokolwiek z logiem SONY .
Mimo ,że urządzen Sony w swoim życiu kupiłem duuuużo i zawsze było ok.
Ale jeśli macie taką politykę - ok , sprzet bede i tak zmieniac w przysżłym roku - dam szanse konkurencji.
Technik decyduje taaa, technik trzyma się standardów narzucionych prze Sony czy powiedzcie otwarcie takie sa ustalenia odgórne i tle. Byle $$ sie zgadzała.
Dziekuje i pozdrawiam