- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
KDL-49XE7005 gubi nazwy list ulubionych kanałów
W telewizorze KDL-49XE7005 jest opcja nadawania kategoriom ulubionych własnych nazw. Pozornie jest taka opcja. Gdy wchodzimy kolejno w: Home -> Lista programów -> Ulubione (wybieram dla TV preferowany satelita) -> Klawisz niebieski dostajemy się do list ulubionych programów. Klawiszem żółtym przełączamy się na kolejne listy ulubionych programów satelitarnych, a poniżej jest opcja i+ - zmień nazwę ulubionych. Gdy jesteśmy na liście nr 1, zmiana wykonywana jest bezproblemowo. Gdy przełączam się na listę ulubionych nr 2, 3, 4 mimo zmiany nazwy ulubionych pozostaje ona niezmieniona. Był to jeden z powodów oddania telewizora do serwisu, w którym przeleżał 30 dni. Zresztą support Sony mimo zgłaszania przeze mnie wielu usterek tylko właśnie to dodał do zgłoszenia serwisowego, reszta została przekazana osobiście serwisantowi w formie pisemnej. Po powrocie telewizora do domu Pan serwisant powiedział, że rzeczywiście to nie działa i ma tego świadomość. No i co dalej? Support Sony uważa, że serwis nie stwierdził nieprawidłowości przez 30 dni, a serwis jednak stwierdził nieprawidłowość. Funkcje te działają dla telewizji naziemnej, ale nie działają dla telewizji satelitarnej. Dodam, że telewizor ma włożyny moduł CAM z CP zgodny ze standardem 1.3. Supoort Sony najpierw probówał mi wmówić, że mam niezgodny moduł, ale odpowiedź z CP była jednoznaczna, potem założył zgłoszenie serwisowe i zabrano mi na miesiąc telewizor, a następnie po powrocie telewizora mimo iż serwis potwierdził usterkę napisali mi, że nie można zmienić nazw, po powrocie telewizor miał te same wady co przed wyjazdem do serwisu. Pomieszanie z poplątaniem. Kolejny problem z oprogramowaniem, którego Sony nie chce zaakceptować i nie chce poprawić. Co? Nie chce też przyznać się do faktu iż telewizor posiada nieprawidłowości w działaniu. Dlaczego? i co zrobić by w końcu nadać nazwy ulubionym?
Funkcjonalność ta jest dla mnie bardzo ważna ponieważ przeglądając Guide nie mogę z opcjach mieć w tym telewizorze ukrytych nieaktywnych list ulubionych. Jest tam istny bałagan - ponad 30 pozycji, z których kilka z nich nazywa się Ulubione 1, 2, 3, 4. Wnioskuję też, że właśnie z tego powodu Sony postanowiło tę funkcję (zmiana nazw ulubionych) dodać. Tylko co z tego, skoro ta funkcja nie działa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ciężko jest nam się odnieść do stanowiska supportu, jako że to ostateczny pion, który lokalnie może pomóc klientowi w kwestii produktowej. Być może warto zgłosić to do Biura Obsługi Klienta z prośbą o ponowne rozpatrzenie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
Sprawa zgłoszona do supportu - oto ich odpiwedź:
Sprawa została przekazana do naszego działu technicznego w celu weryfikacji. Proszę o cierpliwość, ponieważ odpowiedź może przyjść dopiero w ciągu kilku dni.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Czy coś wiadomo na temat tej usterki?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
Wg supportu Sony wysłany został do Ciebie mail na skrzynkę pocztową ale pozostał bez odpowiedzi.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Odpowiedz od SONY (z maila)
cyt:
Szanowny Panie,
dziękuję za kontakt z Sony.
Nawiązując do korespondencji, uprzejmie informuje, że otrzymaliśmy odpowiedź od naszego działu technicznego, odnośnie Pana problemu z aplikacją Ipla. Niestety aplikacja Ipla nie jest własnością firmy Sony i nie jesteśmy w stanie rozwiązać problemów z tą aplikacją. Zgłaszane przez Pana problemy proszę kierować do producenta aplikacji.
Jak to się ma do wątków dotyczących
1) gubienia list ulubionych
2) aplikacji TVP vod i Playera
3) zawieszania i restartow telewizora
nawet nie wiem jak na to odpowiedzieć, bo ta ich odpowiedz nie odnosi się do żadnej wspomnianej kwestii. Trochę słaba ta pomoc.