- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Podłączenie PC do LCD W5710 - Problem z dzwiękiem
Witam
Może taki temat miał już miejsce ale niestety nigdzie nie znalazłem rozwiązania
Mam pewnien problem z którym próbuje się uporać, mianowicie podpiąłem swojego LCD kablem HDMI z TV do karty graficznej (DVI), obraz jest miód nie ma z tym problemu.
Natomiast problem pojawia się z fonią, probowałem podpiąc dzwięk osobnymi kablami z PC do TV np. Jack 3,5 -> 2xCinch, a także kablem Jack-Jack do wejścia PC/HDMI Audio In skojarzonym z wejściem HDMI 1 w TV.
Nie dało to żadnego efektu w postaci głosu na LCD.
Proszę o jakaś pomoc, lekkie nakierowanie jak rozwiązać ten problem.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Teoretycznie po podłączeniu komputera do HDMI 1, i podłączeniu dźwięku minijackiem do wyjścia audio skojarzonego z HDMI 1 - dźwięk powinien być.
Jeśli nie ma, to na początek proponuję wejść w zaawansowane ustawienia karty muzycznej. Tam zobaczyć czy któreś z odpowiednich dla nas ustawień nie jest wyciszone, albo wyłączone.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
W dzwiękach w systemie mam dwie opcje Głośniki i Realtek Audio HD Output, zainstalowalem sterowniki Realtek ATI HDMI Audio Device 2.42 i dalej taka sama sytuacja.
Gdy podpinam pod PC wzmacniacz z glośnikami wszystko gra.
Czytałem też instrukje i wyraźnie jest napisane że pod wejscie Audio IN HDMI 1 można podpiąc Jacka 3,5, ale niestety dzwięku nie ma.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
torres napisał(a):
Gdy podpinam pod PC wzmacniacz z glośnikami wszystko gra.
A to nie lepiej podpiąć się właśnie pod coś co daje jakiś sensowny dźwięk? Telewizor to na kolana dźwiękiem nie rzuca.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
No z jednej strony racja ale niestety wzmacniacz nie jest mój, więc póki co chce rozwiazać problem tak żeby mieć dzwięk na TV
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ok problem rozwiązany, żeby przesłać dźwięk innym kablem niż HDMI musiałem wyłączyć w panelu sterowania Nvidia transmisje dźwięku przez kabel HDMI-DVI której i tak bym nie obsłużył
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Kolego jeszcze jest jedna opcja - jeśli chce Ci się bawić. W niektórych kartach graficznych istnieje możliwość podłączenia karty muzycznej. Wtedy karta graficzna wysyła dźwięk. Jakość dźwięku może być lepsza, niż w przypadku podłączenia przez minijack.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
dzieki Zimny slyszalem o tym ale niestety kabel który łączy grafike z dźwiękową gdzieś przepadł.
Tak czy inaczej problem rozwiązany