- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam serdecznie, jestem posiadaczem od miesiąca tv sony 40" hx 750. Wczoraj pojawił się problem. Otóż, podczas oglądania bardzo często występują trzaski obudowy, a także po wyłączeniu tv. Jest to bardzo denerwujące. Co robić? reklamować?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Zaakceptowane rozwiązania
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Prawo do reklamacji masz jak najbardziej ale obecne LEDy mają właśnie taką przypadłość. Po prostu coraz więcej elektroniki na coraz mniejszej powierzchni. Design z funkcjonalnością nie zawsze idą w parze jak widać na tym przykładzie.
Dolicz, że pogoda jest ładniejsza i temperatura w domu również trochę podskoczyła. Ja walczę z takimi traskami odkurzaczem lub sprężonym powietrzem. I jedno i drugie pozwala pozbyć się trochę kurzu - czy pomaga :smileyhappy:? tak średnio ale mam poczucie, że robię coś w tym temacie.
P.S. luzowanie śrub lub inne tego typu zabiegi nie dają efektu a do tego możesz utracić gwarancję (ingerencja w TV).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Prawo do reklamacji masz jak najbardziej ale obecne LEDy mają właśnie taką przypadłość. Po prostu coraz więcej elektroniki na coraz mniejszej powierzchni. Design z funkcjonalnością nie zawsze idą w parze jak widać na tym przykładzie.
Dolicz, że pogoda jest ładniejsza i temperatura w domu również trochę podskoczyła. Ja walczę z takimi traskami odkurzaczem lub sprężonym powietrzem. I jedno i drugie pozwala pozbyć się trochę kurzu - czy pomaga :smileyhappy:? tak średnio ale mam poczucie, że robię coś w tym temacie.
P.S. luzowanie śrub lub inne tego typu zabiegi nie dają efektu a do tego możesz utracić gwarancję (ingerencja w TV).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
a także posiadasz ten model? zareklamowałem, czekam na serwis. Zastanawiam się czy jest możliwość po prostu wymiany na inny model sony, jeśli nie bedą mogli tego naprawić...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
O ile serwis nie będzie miał części do naprawy, to tak, otrzymasz propozycję innego TV, dodatkowo będzie to model tegoroczny ( myślę, że W805, jest odpowiednikiem HX750 ).
Jednakże, jeśli chodzi o trzaski, występują one nie tylko w tym modelu, ale i w wielu innych - zawsze powtarzam że jest to po prostu oznaka pracy elektroniki :)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Odnośnie wymiany jeszcze bym się wstrzymał na oględziny serwisu. Najpier serwis musi zaopiniować takie działanie za konieczne. Osobiście nie spotkałem się z przypadkiem wymiany TV na inną sztukę (w obrębie tego samego modelu) lub na inny model.
Oczywiście życzę Ci powodzenia jak również tego aby Twój problem z TV rozwiązał się pozytywnie dla Ciebie.
P.S. czy zauważyłeś różnicę pomiędzy pracą odbiornika w zimie oraz w lecie.
Jeszcze jedno pytanie ode mnie - TV stoi czy wisi?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
WITAM
posiadam ten sam model telewizora tylko wiekszy -55,identyczny problem-trzaski obudowy.jest obecnie w serwisie.otrzymalam tel,ze taka jest konstrukcja telewizora i ze wszystko ok:)norma:)nastepnie,ze telewizor jest duzy i maja prawo pojawiac sie trzaski.nie zgodzilam sie z tym i maja podkleic jeszcze ramke od wewnatrz.jesli trzaski nie znikna bede reklamowac do skutku,gdyz mnie to denerwuje.jest to trzeci telewizor sony u mnie w domu i zaden nie wydobywa takich dzwiekow.daj znac co z twoim,naprawili?pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
posiadam ten sam model telewizora tylko wiekszy -55,identyczny problem-trzaski obudowy.jest obecnie w serwisie.otrzymalam tel,ze taka jest konstrukcja telewizora i ze wszystko ok:)norma:)nastepnie,ze telewizor jest duzy i maja prawo pojawiac sie trzaski.nie zgodzilam sie z tym i maja podkleic jeszcze ramke od wewnatrz.jesli trzaski nie znikna bede reklamowac do skutku,gdyz mnie to denerwuje.jest to trzeci telewizor sony u mnie w domu i zaden nie wydobywa takich dzwiekow.daj znac co z twoim,naprawili?pozdrawiam