Podziel się wrażeniami!
Mam parę starych odtwarzaczy sony oraz 1 dotykowy cowona I9. Niestety odtwarzacze dotykowe nie nadają się do biegania, touchpady się w tym wypadku nie sprawdzają, komplikują sprawę i są dla mnie w ogóle nieporozumieniem, że o telefonach nie wspomnę.
Szukam wśród nowych modeli sony czegoś z dużym potencjałem dźwięku, zwykle na moich starych mp3 dochodzę do poziomu głośności 30 i brakuje mi mocy, dlatego kupiłem tego cowona, ale jego dotykowość.....już opisałem.
Moje dotychczasowe mp3 sony: NWD B103, NWS 705F.
Prawda jest taka, że to są dobre mptrójki, ale jak się zepsują słuchawki, to gleba.
Ponadto z reguły wymieniam słuchawki po zakupie, najczęściej na sennheisera, dobrej klasy i marki.
Podsumowując, chcę mieć tak, że głośność wystarcza mi na poziomie 20-25 , a nie jak dotychczas 30 i ciągle brakuje.
Który model polecacie?
Biorę pod uwagę tylko modele z serii B, bo pozostałe są gadżetami dla małolatów /obrazki, filmiki, itp pierdoły./
Co sądzicie o nowych modelach NWZ B153FB? do biegania są idealne, ale jaka głośność? Jaka jakość dźwięku?
Będę wdzięczny za opinie zarówno posiadaczy tych modeli, jak i kogoś z grona expertów.
Po prostu mam dość robienia bzdurnych zakupów, wolę spytać u źródła.
Proszę też o nie wciskanie ciemnoty, tylko o prawdziwe, klarowne wypowiedzi.
Pozdrawiam serdecznie.
saxo napisał(a):
pisałem do salonu sony na karmelickiej
saxo napisał(a):
ktoś, kto pracuje w salonie formowym sony
saxo napisał(a):
Skoro salon na karmelickiej nie funkcjonuje, to skąd jego namiary w necie?
Dziwne, to był salon platynowy, super bajer i upadł? Kolejna wtopa.
saxo napisał(a):
w drugim temacie mówię o salonie sony w centru manchesteru
saxo napisał(a):
zero profesjonalnej obsługi, odsłuchać można jednego grajka i facet mówi, że pozostałe modele, grają tak samo
saxo napisał(a):
Nieważne, że inne firmy nie mają salonów, są niepotrzebne, bo wszystkie marki irivera i cowona grają świetnie ! I jakie słuchawki byś nie podłączył, to będą grały the best, mowa naturalnie o słuchawkach markowych, np sennheisera, itp.
saxo napisał(a):
Do marki sony zazwyczaj pasują tylko słuchawki sony i to ten sam model, jaki był przy zakupie
Nie jestem moderatorem tego działu, ale przyglądam się tej dyskusji od początku
franek napisał(a):
Nie wiem co bierzesz ale weź pół dawki albo zmień dilera...
Cześć,
czytam ten wątek i postanowiłem trochę napisać z własnego doświadczenia, jak to wygląda z moimi WALKMAN-ami, z którymi już się "przyjaźnię" od czasów starych kaseciaków z początku lat 90-tych.
Kolego SAXO obecnie do ponad 3 lat używam na zmianę
"zapalniczki" MP3 NW-S703F z 1 GB pamięci oraz
"mydelniczki" MP4 NWZ-S618F z 8GB pamięci
oba modele jak wiadomo nowe dziś już nie do kupienia, chyba że jako używki na aukcjach.
Co do nowości, jeśli już koniecznie chcesz nabyć coś nowego z MP3 to może Serią W - zaprojektowana specjalnie dla biegaczy, tak żeby żadne kable się nie plątały podczas wysiłku :smileyarrow: http://www.sony.pl/product/nws-s-series/nw-s202.
Co do starszej rodziny MP3 S700-tek, jak wiesz dołączone słuchawki dokanałowe MDR-NC022 miały dodatkowy charakterystyczny bolec, który uaktywniał funkcję wygłuszania otoczenia Clear Noise, przez co nie można ich było wykorzystać w innym sprzęcie i dodatkowo powodowały awaryjność gniazda na co wpadło samo SONY i za darmo usuwało usterkę w serwisach - też byłem tego ofiarą - tutaj info
:smileyarrow: http://support.sony-europe.com/dna/hotnews/hotnews.aspx?site=odw_pl_PL&f=HN_NWS_rep&m=NW-S703F
więc, jeśli coś się popsuło w twoim MP3 to może właśnie Jack ???, a jeśli na 100 % słuchawki to nowe OEM-y można tylko za rozsądne pieniądze kupić od chińczyków, którzy mają na ebay-u na nie monopol :smileyevil:
:smileyarrow: http://shop.ebay.pl/i.html?_nkw=sony+mdr-nc022&_sacat=0&_odkw=sony+mdr-nc0222&_osacat=0&bkBtn=&_trks...
kupowałem właśnie tam i towar próżniowo zapakowany z HongKongu bezproblemowo przyleciał w 10 dni.
To co pisał CS Bielsko odnośnie MP4 POTWIERDZAM w 100% na podstawie codziennego używania swojej starszej "mydelniczki", która nie ma kilku funkcji, jakie pojawiły się teraz z nowych modelach A.D.2009 - uwierz Kolego na słowo - nowe MP4 Sony mają teraz na prawdę MEGA MOC a poza tym masz w nich aktualnie:
- bardziej rozbudowany equalizer w stosunku do naszych S700-tek, z możliwością zdecydowanie większej możliwości strojenia barwy dźwięku
- nie tylko format MP3 ale też WMA i LPCM,
- dużą pojemność którą możesz wykorzystać na samą muzykę wgrywając ją np. jako bezstratne WAV lub WMA i MP3 o jakości 320kb/s,
- obsługę przez Windows Media Player - dostępnego prawie na każdym PC lub Notebook-u z Windows,
- wbudowane zewnętrzne głośniczki, radio FM oraz rejestrator głosu
- bardziej żywotna baterię
- jako atut w działce AUDIO tego sprzętu, masz upakowany wzmacniacz cyfrowy S-Master
Jeśli zechcesz nabyć któryś z nowych modeli MP4, to obejrzyj je i porównaj w Salonach Sony albo w elektro-marketach, tam, gdzie obecnie przebywasz a dodatkowo ...
OBOWIĄZKOWO zainwestuj w dokanałowe słuchawki serii EX (tańsze OEM-y na ebay lub Allegro) - mam MDR-EX700 OEM które są ekstra (dźwięk i design) i mają takie basy, że ŁEB URYWA Zapewniam, że nawet nie zbliżysz się to maximum potencjometru, bo poziom 16-22 wystarczy w zupełności, powyżej tego już boli głowa .
Więc to nie ściema z MP4 - po prostu minęło kilka lat, wymyślono i opracowano następne technologie w działce AUDIO, które SONY teraz pakuje do nowych MP4 (ja też resztę traktuję jako dodatek), między innymi podejmując próbę konkurencji z "plagą" IPOD-ów, a jak sam się pewnie orientujesz im wyższy model/seria tym to lepiej GRA i WYGLĄDA .
Mam nadzieję, że choć trochę pomogłem w ukierunkowaniu wykorzystując swoje doświadczenia w codziennym praktycznym używaniu Walkman-ów, życzę udanego zakupu i zadowolenia przez długi czas.
Tomasz