Podziel się wrażeniami!
Kupiłem tv XR-55X94J tydzień temu i wszystko byłoby OK ale minusem jest pikselizacja na kanałach kablowych UPC przy korzystaniu z karty CI+. Pojawia się niespodziewanie w różnych sytuacjach. Nawet na kanałach niekodowanych np. TVP1 też jest. Czasami po porannym uruchomieniu (cała noc standby) nic nie można oglądać. Trzeba wyłączyć tv z zasilania. Mam trzy karty w domu, na różnych tv (Samsung full HD, Panasonic 4k) ale w nich pracują OK. Nie pomaga zmiana kart, reset tv do ustawień początkowych, zmiany ustawień.
Spotkał się ktoś z taką sytuacją w tym tv i czy jest na to jakaś recepta?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
myk6414 w Twoim przypadku popełniłeś błąd za 2 razem, gdy ME odmówił bo było po rękojmi. Można było powołać się na to, że wada nie została usunięta za pierwszym razem, skorzystać z rzecznika konsumenta itp.
W Twojej sytuacji obecnie to już jest pewnie około 3 lata po zakupie. Trzeba wziąć kolejną zapewne ostatnią płytę i tv do sprzedaży. SONY pewnie daje rok gwarancji na wymienioną płytę. Jeśli kolejna zepsuje się po roku już nic nie dostaniesz.
Szkoda nerwów i zdrowia, ja bym brał kolejną płytę i sprzedał TV i kupił coś innego.
A na przyszłość korzystać do bólu tylko z rękojmi, gdy odmawiają ponawiać lub korzystać z rzecznika praw konsumenta.
Panowie a takie pytanie mam. Też miałem 94j ale oddałem mamie na dekoder i działa.Czy modele Sony na 2024 jak np. Bravia 7 dalej mają ten problem z kartami cam czy już nie. Może ktoś coś słyszał na ten temat bo ciągnie mnie z powrotem do sony.
Chyba powinieneś zapytać o konkretny model na forum HDTVpolska.com
Ale polecam poczytać o Microled (nie mylić z prostackim miniled) to będzie rewolucja i jednocześnie śmierć OLED. Warto zaczekać bo zapewne będą drogie pierwsze Microledy ale dzięki temu spadną mocno ceny LEDów a OLED polecą jak plazmy do kosza
Zgłaszaj to w Sony , U mnie po przepychance wymieniono płytę w tamtym tygodniu drugi raz już na nową która jest poprawką na te problemy i pomogło