Podziel się wrażeniami!
Witam,
zakupłam kamerkę sportową action cam fdr-x3000 i mam problemy z łączeniem się przez aplkację Action Cam z iPhon 7 plus,
nie mogę importować plików z kamerki na telefon...
jest to bardzo uciążliwe...
wszystkie ustawienia mam zgodnie z instrukcją a i tak NIE DZIAŁA...
ma ktoś rozwiązanie na ten problem ?
dodam jeszcze że są problemy łączenia kamerki z aplikacją PlayMemories, wiesza się i nie chce się łączyć, wyskakują błędy np. nie udane połączenie, nie poprawne hasło ...
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Witam,
dziękuję za odpowiedź ale jedynie co moge powiedzieć to na nic się zdała, osoby siedzące w dziale technicznym przy telefonach nie są w pełni przeszkolone.... (niestety) nie znają produktów swojego pracodawcy,
wszelkie informacje udzielone mi na temat mojego problemu to
- że mam zabyt nowy system w tel. i programy nie są dostosowane
- powinnam zresetować telefon bo to jego wina bo ma programy co blokują, hmmm....
Powiem tyle guzik prawda problem był jeden w ustawieniach wi-fi miałam włączone proxy co blokowało aplikację playmemories i action cam
po wyłączeniu proxy wszystko śmiga aż miło
Pozdrawiam
Dzięki za wiadomość. Czy szukałaś już odpowiedzi w dziale Pomoc? Polecamy również upewnić się czy na naszym forum podobny problem nie był wcześniej poruszany. W razie potrzeby podajemy tez kontakt do naszych kolegów z supportu, ktory z pewnością doradzą co robić
Formularz na stronie: https://services.sony.pl/supportmvc/pl/Contact/Email, telefonicznie dzwoniąc pod numer tel. 22 3060694 lub e-mailowo: customersupport.pl@eu.sony.com.
Pozdrawiamy
Zespół Sony
Witam,
dziękuję za odpowiedź ale jedynie co moge powiedzieć to na nic się zdała, osoby siedzące w dziale technicznym przy telefonach nie są w pełni przeszkolone.... (niestety) nie znają produktów swojego pracodawcy,
wszelkie informacje udzielone mi na temat mojego problemu to
- że mam zabyt nowy system w tel. i programy nie są dostosowane
- powinnam zresetować telefon bo to jego wina bo ma programy co blokują, hmmm....
Powiem tyle guzik prawda problem był jeden w ustawieniach wi-fi miałam włączone proxy co blokowało aplikację playmemories i action cam
po wyłączeniu proxy wszystko śmiga aż miło
Pozdrawiam
Miło słyszeć, że udało się znaleźć rozwiązanie