Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich,
Sony w swojej najnowszej lini kamer wprowadził we flagowych modelach / HDR-XR520VE i HDR-XR500VE / "zaawansowany obiektyw Sony G Lens" i tu moje pytanie :
Czy ten obiektyw jest na prawdę dużo lepszy od legendarnego Carl Zeissa, czy poprostu Sony lansuje swoją optykę wątpliwej jakości / w porównaniu do Carl Zeissa / ?
Byłem zainteresowany zakupem modelu HDR-XR520VE ale obiektyw Sony G, delikatnie mówiąc mnie zniechęcił do zakupu tego modelu.
Kamer jeszcze nie ma na rynku. Jak będą pewnie można będzie coś powiedzieć. Ale osobiście mi się wydaje że po prostu chodzi o to że Sony nie chce płacić za znak Zaisa, a obiektywy będą te same.
nie mogą być te same - to oczywiste
I raczej na pewno nie będą lepsze
I obiektyw Sony i nowy przetwornik obrazu są lepsze od ClearVid CMOS i optyki Carl Zeissa. Widziałem na własne oczy. Filmy nagrywane nawet nocą są krystalicznie czyste, 0 szumów, dodatkowo nowy stabilizator obrazu i voice zoom - rewelacja. Do tego kamera jest mniejsza i posiada więcej funkcji, w tym wbudowany moduł GPS. Nie wierzycie, poczekajcie
zwróćcie uwagę ze pierwsze obiektywy typu G pojawiły się w systemie alfa tzn w do lustrzanek cyfrowych. Czytałem wiele artykułów o tych lensach i opierając się na nich spodziewam sie samych dobrych efektów!!!!!!! poczekajmy, przetestujmy i się okaże.....