Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich serdecznie! Niedawno zakupilam A500 gdyz zaczelam interesowac sie fotografia.Moj kierunek to fotografia dziecieca Niestety jestem zielona ze juz gorzej nie moze byc Nie mam pojecia o lampach,objektywach itd....Kamere polecila mi znajoma wiec kupilam Zaczelam cos tworzyc,robic zdjecia ale nie jestem zadowolona Zdjecia wychodzä ciemne a w ogöle bez lampy ktöra jest wbudowana to juz wcale nie idzie ujechac Tzn. ja nie umiem NIe wiem w ogöle od czego zaczäc,jak ustawic kamere by bylo dobrze itd...
SONY HVL F 42 AM na 100% pasuje do Twojego aparatu.
Lampa ta zasilana jest 4 bateriami AA (paluszki). Polecam zakup akumulatorków AA (kilka wątków na ten temat już jest - poszukaj w dziale lampy błyskowe oraz inne akcesoria)
JoannaR napisał(a):
to co nie bedzie pasowac
HVL-42 jest lampą systemową, a więc pasuje do wszystkich lustrzanek Sony
Lampa pracuje na ogniwach AA (R6). Najlepiej używać akumulatorków (a nie baterii - nawet alkalicznych). Do tego jest potrzebna ładowarka. Wiele osób ma już taka w domu. Ale jak oferują w cenie lampy... zależy jeszcze jakiej ona jakości
Dziekuje wam bardzo za szybka odpowiedz
Lajam napisał(a):
Pytanie tylko czy zamierzasz jej używać w tym studio?
JoannaR napisał(a):
w przyszlym mies. chcialam ta lampe kupic, dobry wybor
Lajam napisał(a):
W studio taką lampą nie poszalejesz...musisz mieć przynajmniej od czego odbić światło.
JoannaR napisał(a):
no to super
Lajam napisał(a):
W studio taką lampą nie poszalejesz
bo do użytku domowego jest okej, ale Ty chcesz wykonywać zdjęcia w domowym ministudio (widać to po założeniu Twojej galerii), do którego lepsza będzie lampa studyjna z dobrym dyfuzorem (np. softboxem)JoannaR napisał(a):
to dlaczego tyle ludzi tutaj mi ta lape proponowalo? Nierozumiem
JoannaR napisał(a):
to dlaczego tyle ludzi tutaj mi ta lape proponowalo? Nierozumiem