anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

PC SLOT - pytanie co to jest?

profile.country.PL.title
sebmez
Poszukiwacz

PC SLOT - pytanie co to jest?

Witam ponownie panowie!
Moze ktos napisac do czego jest z boku obudowy SLOT PC CARD?
Przez chwile myslalem ze to slot do kart abonenckich, ale wyglada to na zwykla PCMCIA. Moze ktos zaznajomic mnie z tym interfejsem :) ?
Pozdrawiam!

15 ODPOW. 15
3432-----
Początkujący

z tego co wiem to raczej za dużo się nie pomyliłeś ;) w tiviku nazwali to moduł dostępu warunkowego CAM i pozwala to na czytaniu kart w różnych systemach kodowania. Możesz sobie też, np. jeśli dany tv ma tylko tuner MPEG2 w DVB-T, z odpowiednim modułem odbierać w MPEG4.
Mam nadzieję, że niczego nie pomyliłem ;)

profile.country.PL.title
sebmez
Poszukiwacz

Dzieki wielkie, juz doczytalem Niestety kosztowna sprawa no i kazdy operator ma chyba swoje moduly :(

profile.country.pl_PL.title
gggrzybowscy
Użytkownik

sebmez napisał(a):

Dzieki wielkie, juz doczytalem Niestety kosztowna sprawa no i kazdy operator ma chyba swoje moduly :(

Jeżeli nie jesteś na 100% pewny tego wejścia i wszelkich problemów z różnymi sprzętami,to poproś konkretnych Panów o odpowiedź,takich jak:
"Zimny" "scarface" "Razak" "CS Bielsko"
W większości spraw Ci Panowie służą chętnie fachową i trafną pomocą i za to Im wielkie dzięki!!!Gdy będę miał w przyszłości jakieś problemy,to tylko do w/w Panów zwrócę się o pomoc.Narazie nie mam żadnych problemów z BDP-S300,RDR-HX980 i z 46W5500 oraz z podstarzałą-a100
Pozdrawiam wszystkich i przyszłych Użytkowników SONY-Eugeniusz.

oldguest
Początkujący

sebmez napisał(a):

Co prawda nie ma oficjalnej listy kompatybilnego sprzętu ale moduły do transkodowania z MPEG4 były w cenie około 300zł. A słyszałem też już o kablówkach cyfrowych które dają moduły do dekodowania sygnału zamiast dekoderów zewnętrznych. Ogólnie jeszcze przyszłościowy port.

scarface-----
Początkujący

gggrzybowscy napisał(a):

Jeżeli nie jesteś na 100% pewny tego wejścia i wszelkich problemów z różnymi sprzętami,to poproś konkretnych Panów o odpowiedź,takich jak:
(...) "scarface" (...)

Bardzo dziękuję za komplement i służę radą o ile oczywiście będę wstanie pomóc :) pozdrawiam

gggrzybowscy
Użytkownik

scarface napisał(a):

gggrzybowscy napisał(a):

(...) "scarface" (...)

Bardzo dziękuję za komplement i służę radą o ile oczywiście będę wstanie pomóc :) pozdrawiam

scarface,to nie jest komplement.Ja stwierdzam tylko fakty!Gdyby Was tutaj zabrakło,to CS Bielsko chyba by się nie wyrobiło?Dziękuję za pozdrowienia i również pozdrawiam.

scarface-----
Początkujący

Hmm, ale z tego co widzę w innych wątkach to i Ty dość sporą wiedzę w temacie posiadasz i się nią dzielisz :) Pozdrawiam

bsz-----
Początkujący

sebmez napisał(a):

Witam ponownie panowie!
Moze ktos napisac do czego jest z boku obudowy SLOT PC CARD?
Przez chwile myslalem ze to slot do kart abonenckich, ale wyglada to na zwykla PCMCIA. Moze ktos zaznajomic mnie z tym interfejsem :) ?
Pozdrawiam!

A czy ten port można wykorzystać do podłączenie modułu CAM na przykład od Cyfry+, podpiąć ich kartę i pozbyć się dekodera?

sulik-----
Początkujący

bsz napisał(a):

A czy ten port można wykorzystać do podłączenie modułu CAM na przykład od Cyfry+, podpiąć ich kartę i pozbyć się dekodera?

Niestety ale na dzień dzisiejszy nie. Z bardzo prostej przyczyny - telewizor nie posiada głowicy satelitarnej, a tuner satelitarny nie ma możliwości komunikowania się z CAM'em w TV w celu dekodowania sygnału. Napisałem na dzień dzisiejszy bo być może kiedy zostaną kiedyś uruchomione komercyjne multiplexy DVB-T znajdzie się w nich Cyfra+ i taki moduł będzie miał jak najbardziej rację bytu.

Pozdrawiam
Sulik