- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Siema
Ostatnio nabyłem słuchawki bezprzewodowe Sony wh-h900n z myślą o tym, że jednym z wielu zastosowań będzie podłączenie je pod wspomniany model telewizora, niestety po uruchomieniu bluetootha w telewizorze nie odnajduję mi słuchawek, czy to oznacza, że jedynym rozwiązaniem jest podłączenie słuchawek po kablu ?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Zaakceptowane rozwiązania
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
Sprawdź czy w opcjach dźwięku masz włączoną funkcję ClearAudio+, bo zazwyczaj poprawia jakość dźwięku.
Dodatkowo jakość dźwięku jaka wydobędzie się ze słuchawek BT zależy od kodeka który zostanie wykorzystany przy przesyle Bluetooth oraz częstotliwości z jaką sygnał jest próbkowany.
Nie musisz odłączać nadajnika z TV,
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ten model telewizora najprawdopodobniej nie ma protokołu A2DP, jego Bluetooth służy tylko do łączenia z pilotem.
Rozwiązaniem może być zakup słuchawek radiowych np. MDR-RF811 (lub wyższy). Zalety:
- zdecydowanie większy zasięg - do 100m - co daje możliwość słuchania w całym mieszkaniu (inne słuchawki BT to tylko 10m)
- wygoda noszenia przy długim słuchaniu
Alternatywnie: zakup nadajnika BT który podłączamy do wyjścia słuchawkowego i mamy BT w A2DP
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witajcie ponownie
Sprawa wygląda tak, zakupiłem transmiter bluetooth Kruger&Matz KM0355 i nie wiem, czy nie był to pochopny zakup ponieważ po podłączeniu do telewizora paruje mi go ze słuchawkami, ale nic to nie daje, dźwięk nadal nie jest przesyłany na słuchawki i sam nie wiem, czy w tym wypadku i za pomocą tego urządzenia to w ogóle możliwe?
Super by było gdybym mógł liczyć na Waszą pomoc za którą z góry dziękuję.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
Nadajnik KrugerMatz musi zostać podłączony kablem audio z wtyczką MiniJack z jednej strony a z drugiej strony wtyczką MiniJack do wyjścia słuchawkoego TV. Dodatkowo telewizor powinien być ustawiony jak w poradniku:
https://helpguide.sony.net/tv/caep1/v1/pl/04-04_02.html
Naciśnij przycisk HOME, po czym wybierz opcje [Ustawienia] — [Dźwięk] — [Wyście słuchawkowe/audio] — [Wyjście audio (regulowane)]
oraz:
https://helpguide.sony.net/tv/caep1/v1/pl/04-04_01.html
[Ustawienia] — [Dźwięk] — [Cyfrowe wyjście audio] ustawienie [PCM].
Jeśli dalej nie działa to sprawdź czy nadajnik KrugerMatz w ogóle współpracuje ze słuchawkami podłączając go np. do wyjścia słuchawkowego smartfonu.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Na wstępie dziękuję za pomoc kolego djrychu.
Piszesz o podłączeniu z jednej strony nadajnika wejścia jack i do telewizora również jack tylko, że wspomniany nadajnik posiada w komplecie kabel jack-2 wtyki RCA. Czyli powiniem zakupić przewód z dwoma wtykami jack?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
O.K. Miałem w zestawie ze słuchawkami kabel 2xjack i po podłączeniu wszystko działa, więc jeszcze raz dziękuję za pomoc. Mam tylko na koniec jeszcze pytanie, czy można jakoś poprzez funkcję w telewiorze poprawić dźwięk przesyłany na słuchawki i ogólnie na telewiorze przy słuchaniu na głośnikach, może są jakieś opcję, które warto nastawić dla lepszego dźwięku ? Od nowości nic nie kombinowałem z dźwiękiem, jest tak jak było przy pierwszym włączeniui ? I czy wyciągać ten transmiter z telewizora na wszelki wypadek jeśli nie korzystamy ze słuchawek?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
Sprawdź czy w opcjach dźwięku masz włączoną funkcję ClearAudio+, bo zazwyczaj poprawia jakość dźwięku.
Dodatkowo jakość dźwięku jaka wydobędzie się ze słuchawek BT zależy od kodeka który zostanie wykorzystany przy przesyle Bluetooth oraz częstotliwości z jaką sygnał jest próbkowany.
Nie musisz odłączać nadajnika z TV,
Pozdrawiam