Podziel się wrażeniami!
Niedawno kupiłem odtwarzacz Sony NWZ-E436F i mam kilka pytań związanych z ta mp4-ką.
1. Gdy wyłączam odtwarzacz przytrzymuję: "OPTION". Po kilku sek mp4 się wyłącza (jest napis "See you later"). Po naciśnięciu jakiegokolwiek przycisku odtwarzacz się włącza... I tu moje pytania: Czy to normalne ? Czy można jakoś ustawić, aby włączanie odbywało się tak samo jak wyłączanie ?
2. Drugie pytanie jest może powiązane z pierwszym. Bateria szybko się wyczerpuje: po ok 7-8 godz słuchania mam ją już prawie na wyczerpaniu... Czy to jest związane z pkt 1 ? Podobno bateria miała trzymać 45 godz
3. Czy da się wyłączyć zegar ? Jest to bardzo irytujące jak co +/- 15 sek się on włącza.
Natomiast pojawił się pewien gorszy problem.
Baterię zawsze musiałem ładować drugi raz, a 2 dni temu podłączam, po 2 godz jest pełna to odłączyłem, sprawdzam, a on się nie włącza! pojawia sie napis "every momet has its music") I na tym koniec! podłączam bateria pełna. Wyłączam dalej to samo, to naciskam reset i nic, jeszcze raz-nic, przytrzymuje, dalej nic (po każdym resecie próbowałem włączyć i sie nie udawało.
dzisiaj podłączam i nawet komputer go nie widzi, a w miejscu gdzie jest ikonka baterii nie ma jej, tylko cztery kropki ułożone w kwadrat "biegają" w kółko. Co to znaczy i co mam z tym zrobić??
Udało mi się rozwiązać problem który pisałem powyżej.
Bateria zamiast się ładować rozładowała się do reszty i dlatego odtwarzacz nie reagował.
W jakich formatach i jakimi programami konwertujecie filmy zeby odpaliły na E436?? skonwerterowałem film rmvb do avi (30klatek/sek.,320:240,format video MPEG-4) i wywala mi ze nie obsługuje tego foratu wie ktos dlaczego?? czy złe parametry konwertowania??prosze o pomoc
hejka mam pytanko czy da sie wgrac polskie menu do sony NFZ-438F ???????
Ten sam problem j.w. Podłączam do usb i po paru minutach bateria jest full, a jak zacznę oglądać film to po ok 40 min bateria siada. U mojego brata jest to samo! Podłączaliśmy pod rożne usb, nawet pod rożne kompy i dalej to samo. Coś źle robimy czy może trafiliśmy na jakąś wadliwą serię? HELP
Właśnie się zastanawiam czy to jest seria jednorazówek czy co. Dostałem wymianę sprzętu na nowy i znów ten problem... Nie wiem co z tymi odtwarzaczami jest. u 3/4 osób występuje ten błąd. Pogodziłem się z tym, że to stracone pieniądze (może oddadzą mi kasę, choć w to nie liczę)
Mam zupełnie inny problem z którym nie umiem sobie w żaden sposób poradzić otóż chciałabym oglądać filmiki na tym mp4, a nie mogę ich w ogóle przerzucić i nie wiem dlaczego mam zainstalowany Media Manager Walkman, i teraz zauważyłm, że chyba musze też zainstalować PRO MMW... ale za to trzeba płacić... i przypuszczam, że jakoś to omijam w instaowaniu lub nie wiem w czym proszę o pomoc.
Czy nikt nie może mi pomóc?
proszę
Witam,
Każdy użytkownik uzyska pomoc „techniczną” w najbliższym Centrum Serwisowym Sony. Wykaz punktów został zamieszczony na stronie:
http://www.sony.pl/res/attachment/file/62/1115201437162.pdf
W pozostałych sytuacjach, pomoc „użytkową” świadczą salony Sony Centre oraz Punkty Konsultacyjno - Serwisowe.
Pozdrawiam,
Radek
Odnośnie filmików.
Ja do konwersji używam darmowego, ale WYPASIONEGO programu o nazwie SUPER 2008.
Pozwala on na zamianę wielu formatów.
Aby zrobić wideo do NWZ-E43x należy wybrać Output format: iPod, Video Codec: MPEG4, Video Resolution 320x240, Audio - tu wg uznania.
Video Bitrate: 384 kbps, Audio bitrate: 128 kbs i tyle.
Jeszcze tylko Other options i zrobić Volume Boost: +8dB
Efekt jest OK.
Powstają w ten sposób pliki MP4, które bez kłopotu chodzą na odtwarzaczu.
A przy okazji udało się komuś zaktualizować Firmware do wersji 1.02 na systemie Windows XP?
Próbowałem na CZTERECH komputerach i NIC.