Podziel się wrażeniami!
Witam. Moje pytanie to takie jak w temacie. Bardzo proszę o porównanie, różnicę ponieważ chcę przeznaczyć od 2500 - 3000 zł za aparat i nie wiem jaki. Wiem tyle że mpix się różnią a czym jeszcze?. Interesują mnie najmniejsze szczegóły. Proszę również waszą opinię na temat tych aparatów oraz kto jaki ma.
...przykładowo jesteś na imprezie gdzie focisz...masz np. 10m. kabla...towarzystwo tańczące na sali a przewód zasilający na podłodze...co dalej, łatwo sobie wyobrazić...co do skoków napięcia w sieci to czasem w ciągu dnia 2 do 3 razy wyłącza się tv...w serwisie powiedziano że tak obecny sprzęt reaguje na skoki napięcia...
Nie no z tymi skokami napięcia to chyba przesada ... Ładowarka to wszystko bierze na siebie bo jaka różnica czy akumulator będzie w adapterze czy w aparacie ... jak było by tak jak to przedstawiasz połowa aparatów telefonicznych już by nie działała .
Ale po za tym ze wszystkim się zgadzam szkoda 500 zł na takie coś i na pewno było by to nie wygodne
Ja kuplem torbe Unomat za nie cala 100 i jak mam byc szczery to torba sony sie nie umywa moja jest sztywna ma grobe scianki jest z bardzo mocnego nie przemakalnego materialu ma dobre zamki i sporo kieszeni a dodatkowo ma pas biodrowy co w plenerze moze sie przydac a i mocowanie na statyw tez ma:-))
Alf300 napisał(a):
Ale po za tym ze wszystkim się zgadzam szkoda 500 zł na takie coś i na pewno było by to nie wygodne
Nie chce umniejszac zadnej z firm poprostu mowie o swoich odczuciach i doswiadczeniach bo to nie jest moja 1 torba:-) wyrazam jedynie swoja opinnie i dziele sie swoimi malymi ale doswiadczeniami LowePro mialem i sie jej nie czepiam zmienilem bo byla jak dla mnie przymala a zmienilem na Unomata tak wyszlo naszczescie trafny wybor
Co sądzicie o karcie pamięci:
Pretec CompactFlash 32GB 233x ??
Zła jest?
Jest dobra, tylko zamiast jednej karty o tak dużej pojemności lepiej kupić kilka o mniejszej. Na wszelki wypadek, jakby jednak karta padła.
Wiem
Jak czekałem aż mi ta 32GB dojdzie to kupiłem 1GB - Kingston.
Wiem że Kingston robi słabe, ale to pierwszy dzień z aparatem
Więc robi się zdjęcia wszytskiego, a na to trzeba pamięci
Teraz mam w planach torbe i dodatkowy akumulator.
Zara, czy ja cos nie wiem....
w alfach nie ma ładowarki, tylko ew. zasilacz sieciowy. Tzn jak podłączysz go do aparatu to zasili ci aparat, ale baterii nie bedzie ładował.... może się mylę, ale nie do tego to służy, to nie jest komórka (choć też robi zdjęcia ).
No to trzeba mieć jakąś przejściówke.
Ja mam w Alphe 300 na lewym boku 2 gniazda. Których chyba nigdy nie użyje.
Jedno jest pod ładowarke/zasilacz ?!
A drugie chyba do wężyka spustowego albo coś innego...