Podziel się wrażeniami!
Witam!
mam zamiar fotografować małe dziecko...
nie posiadam jasnego obiektywu, więc będę uzależniona od kitu., nie zamierzam uzywać lampy
Zdjęcia będą wykonywane w domu...
wiem ,że nie jestescie w stanie napisac mi gotowej recepty na udane zdjecia
Jeśli kiedykolwiek takie zdj,. robiliście....to.:
moje pytanie brzmi..
jakie powinny być czasy naświetlania..?.
o co należy jeszcze zadbać..?.podczas robienia takich zdj.
Nie będę miała dużo czasu na eksperymentowanie...a chciałabym zrobić dobre zdjęcia
Pozdrawiam ! Licze na odpowiedzi...
Eee tam... Nie bójmy się schylić to nie to samo co "cały czas trzeba być na kolanach" Swoją drogą - fajne zdjęcie...
Z tym dobrym humorem to faktycznie trochę spłyciłem temat Bardzo podoba mi się uzasadnienie pstrykania "dzieci niezadowolonych" - muszę sobie zapamiętać! Oczywiście mama kuby ma rację całkowitą.
zapraszam na http://www.dzieckowobiektywie.pl - forum dla fotografujących dzieciaki amatorów i profesjonalistów
ZAWSZE
Fotografując dziecko,aparat musi być na wysokości oczu dziecka,lub niżej.
Sterajmy się nie używać wbudowanej lampy,ewentualnie synchronizować ją z długimi czasami.
photomusic napisał(a):
ZAWSZE
Fotografując dziecko,aparat musi być na wysokości oczu dziecka,lub niżej.
Robiąc zdjęcia należy stosować się do pewnych reguł.
Dopiero znając te reguły można świadomie zacząć je łamać.
Łamanie zasad-początkujący aby usprawiedliwić niedowład artystyczny i ogólną słabą jakość swoich prac,często sięgają po ten argument.
Aniu nawet nie próbuj tłumaczyć. Oboje wiemy jak jest
Wchodząc na forum również! :smileytwisted:photomusic napisał(a):
Aniu-zwykłe pstryki sztuką ?
Niech żyje skromność.
Nemesis-cóż wiedza chyba też nie jest u Ciebie mile widziana.
Troll to ktoś kto nie znajdując merytorycznych argumentów,atakuje ad person.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_personam" target="_blank
Faktycznie,przeleciałem całe forum i zauważyłem iż choć użytkownicy posiadają zaawansowane oprogramowanie i sprzęt,w ogóle nie potrafią się nim posługiwać.Przykład:
www.forum.sony.pl/viewtopic.php?f=190&t ... a&start=60
Zresztą kris też nie jest wcale lepszy-za to chętnie udziela rad .
W miarę możliwości chętnie podzielę się swoją skromną co prawda wiedzą i równie chętnie czegoś nowego się nauczę.
Pozdrawiam.
Aniu-zwykłe pstryki sztuką ?
Niech żyje skromność.
photomusic napisał(a):
zwykłe pstryki sztuką ?
photomusic napisał(a):
zwykłe pstryki sztuką ?
SZFENDAK napisał(a):
photomusic napisał(a):
zwykłe pstryki sztuką ?
Wystarczy także przelecieć galerie znanych fotografików, toż to zwykłe pstryki a jednak jest czasem trafia się coś co przyciąga uwagę. Van gogh tworząc swe słoneczniki namalował dzieło sztuki czy to jest kicz? Co jest w tym obrazie takiego że uznano go za dzieło sztuki i to najwyższych lotów?
A tu nagle zonk. Okazuje się, że fotografia, którą skrytykowaliśmy jest uznanym dziełem sztuki (były już przeprowadzane takie eksperymenty na kilku portalach galeryjnych i zdjęcia mistrzów zostały zjechane za chociażby brak poprawności technicznej).photomusic napisał(a):
Dopiero znając te reguły można świadomie zacząć je łamać.