Podziel się wrażeniami!
Witam ponownie panowie!
Moze ktos napisac do czego jest z boku obudowy SLOT PC CARD?
Przez chwile myslalem ze to slot do kart abonenckich, ale wyglada to na zwykla PCMCIA. Moze ktos zaznajomic mnie z tym interfejsem ?
Pozdrawiam!
sulik napisał(a):
bsz napisał(a):
Niestety ale na dzień dzisiejszy nie. Z bardzo prostej przyczyny - telewizor nie posiada głowicy satelitarnej, a tuner satelitarny nie ma możliwości komunikowania się z CAM'em w TV w celu dekodowania sygnału. Napisałem na dzień dzisiejszy bo być może kiedy zostaną kiedyś uruchomione komercyjne multiplexy DVB-T znajdzie się w nich Cyfra+ i taki moduł będzie miał jak najbardziej rację bytu.
bsz napisał(a):
A czy w ogóle jest już jakiś telewizor (nawet niekoniecznie Sony), który ma wbudowany dekoder telewizji satelitarnej i tylko wystarczy podłączyć kartę i kabel z sygnałem od anteny.
sulik napisał(a):
być może kiedy zostaną kiedyś uruchomione komercyjne multiplexy DVB-T znajdzie się w nich Cyfra+ i taki moduł będzie miał jak najbardziej rację bytu.
Z tego co mi sie jakiś czas temu udało znaleźć, to telewizory firmy Loewe oraz Sharp LC-46HD1E mają wbudowaną głowicę DVB-S, i po podpięciu talerza do TV i wsadzeniu karty można odbierać platformy cyfrowe
Ciekawe jak z kompatybilnością takich kart.... Każdy dostawca ma inny system kodowania, a Nka ma sparowane karty z dekoderami....
Chyba modele z serii 5800 rozwiązują ten problem... - mają dekoder DVB-S2.